A hadsereget küldenék a hackerek ellen

Az Egyesült Államok fenntartja a jogot arra, hogy katonai erővel torolja meg az őt érő kibertámadásokat, és azon munkálkodik, hogy növelje képességét mindenféle internetes behatolás forrásának felderítésére - közölte egy kedden nyilvánosságra hozott jelentésében a Pentagon.

Az amerikai védelmi minisztérium által a törvényhozásnak készített 12 oldalas dokumentum egyike azoknak a hivatalos okmányoknak, amelyekből a legvilágosabban kiderül az internetes biztonsággal kapcsolatos amerikai politika és az, hogy számítógépről indított támadás esetén bevethetik a hadsereget is.

A jelentésben kiemelték: kibertámadás vagy ezzel való fenyegetés esetére - érje az akár az Egyesült Államokat, akár szövetségeseit - Washington fenntartja magának a jogot arra, hogy minden szükséges eszközt bevessen az ellen, beleértve a diplomáciaiakat, a katonaiakat és a gazdaságiakat.

Az amerikai védelmi minisztérium munkatársai összesen hétmillió számítógéppel több mint 15 ezer hálózatot üzemeltetnek a világ több száz pontján. Ezt a hálózatrendszert naponta több milliószor ellenőrzik, de a hálózatokba történt illetéktelen behatolások miatt eddig már több ezer fájlt vesztettek el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.