galéria megtekintése

Az Új Egybecsengés átível

4 komment


Uj Péter


Ilyen széleskörűen egybecsengő politikai akarat talán még sosem csengett egybe ilyen széleskörűen, egybecsengve, mint most vasárnap, amikor is egyfajta pártok felett átívelő nemzeti ügy mentén vállt vállnak vetve öltött kart kartba, fej fej mellett, bokát bokának csapva, csípőt csípőhöz csípve a nemzet színe-virága. A világnézeti különbözőségek átlépését kvázi félretéve minden kétséget kizáróan jött létre az Új Egység, amely egyértelmű politikai akarata széleskörűen egybecseng a nemzeti ügy mentén történő átíveléssel.

A győzelem olyan nagy arányú, oly földcsuszamlás- sőt sárlavinaszerű, olyan kétségbevonhatatlan, mint üveges tótnak a hanyatt esés.
Talán nem sokan gondolták, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen parádés lesz a visszatérés. Persze nem lehet ez meglepetés annak, aki ismeri Molnár Gyulát.

Hívó szavára egyemberként mozdult meg és maradt otthon négymillió magyar. Négy. Két éve a Fidesz alig több mint kétmillióval kétharmados többséget szerzett. Logikus tehát, hogy most az MSZP-nek négyharmad járna.

 

Ez a totális győzelem nemcsak hogy megnyitotta az utat a 2018-as kormányváltás előtt, de szinte lefutottá tette a két év múlva esedékes parlamenti választást. Mielőtt azonban megkezdődne a felkészülés a baloldal történetének legnagyobb választási győzelmére, Molnár Gyulának legelőször is azonnal önkritikát kell gyakorolnia, és visszavonnia azt a könnyelmű és elhibázott kijelentését, miszerint nem ő lesz a szocialisták miniszterelnök-jelöltje.

Azután kezdődhet az a higgadt, alapos elemzőmunka, amely a különböző társadalmi csoportokkal, szakmai szervezetekkel, civilekkel, szakszervezetekkel történő társadalmi párbeszéd után egy kiérlelt, a magyar társadalom valódi problémáira valódi válaszokat adó programot tesz le az asztalra. Számára.

Egy olyan programot, amely vonzó alternatívát kínál nemcsak a baloldali érzelműeknek, de minden józanul, felelősen gondolkodó magyar állapolgárnak. Részére.

Ha egy ilyen program meg tudja szólítani a bizonytalanok táborát, akkor nem kizárt, hogy még a négyharmadnál jobb, öt-, esetleg hatharmados MSZP-győzelem születik 2018-ban, de meggyőződésem szerint Molnár Gyulának nem is egy-, hanem legalább három-, de inkább négyciklusnyi kormányzásra kell készülnie. Ha és amennyiben 2034-re kiheveri a vasárnapi vereséget a Fidesz.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.