galéria megtekintése

Rogán, a bulibáró

13 komment


Pető Péter

Rogán Antal igazi bulibáró. Ennél pontosabb politikai karakterrajz ma nem készíthető a Szabó ­Zsófi lakodalmába luxushelikopterező propaganda­miniszterről. Az összegzésben legföljebb annyi a meglepő, hogy Kis Grófo előadóművész készítette, miközben – slágere szerint – a nézésének és a járásának a szakértőjétől alapesetben nem feltétlenül várható el ilyen tűpontos analízis.

Az is igaz persze, komoly mélypontot mutat, hogy egy Facebookra elhelyezett, majd onnan gyorsan eltávolított bejegyzés fölöttébb egyszerű mondata mindent elmond Rogán Antalról.

Arról a politikusról, akinek a családja most éppen helikopterrel ment lagziba. A mondás persze az, hogy a família nem fizetett a szolgáltatásért, a segítőkész szállító ugyanis bartermegállapodást kötött Rogán Cecília cégével. Magyarországon már csak így van ez, itt sohasem a politikusoknak vannak üzleti kapcsolatai, hanem a feleségnek, az anyának, az apának, a tesónak.

 

Itt sohasem a politikusnak van hatalmas vagyona, hanem a feleségnek, az anyának, az apának, a tesónak. Ahogy itt van, az szinte mindig jogszerű, épp csak a korrupció gyanújának árnyékát veti sokakra. Például Rogán Antalra.

Arra a politikusra, aki tökéletes gátlástalansággal és őszintétlenséggel felelget a média munkatársai­nak a helikopteres utazásról, annak biztos tudatában: nincs jelentősége annak, igaz-e az, amit mond. Miként annak sem, hogy komplett közéleti munkássága nem szól másról, mint mocskos ügyek menedzselésétől, a belvárosi ingatlanbulitól a letelepedésikötvény-bizniszig. Lehet hogy ma mindennek semmi jelentősége, ám Rogánnak érdemes azzal számolnia: egy napon lesz még Magyarország. Lesz egy hely, ahol megbüntetik a közéleti árulást, hogy nyomorult cigányokat riogatnak egy tízmil­liárd forintos gyűlöletkampány keretében azzal, hogy elveszik a segélyüket a migránsok miatt, miközben a propagandaminiszter, akinek fizetéséből egyszerűen nem jön ki egy ilyen akció, helikopterrel megy mulatozni.

Lesz egy hely, ahol nem tűrik el azt a sötétlelkű gátlástalanságot, ahogyan egy párt – szenvtelen szolgák sorát csatasorba állítva – honvédelemnek becézi, hogy szétlop egy országot. Lesz egy hely, ahol nem hazudják majd azt, hogy ezek a ficsúrok nem olyan luxusjobboldaliak voltak, akikhez képest az úgynevezett limuzinszocialisták legjobbjai csak tékozló koldusnak látszanak. Lesz egy hely, ahol a kormánynak kormányoznia kell, nem pedig mindenféle rémálom megvalósításán ügyködve bizonyítani, hogy az érvénytelen érvényes. Lesz egy hely, ahol a politikusoknak el kell számolniuk tetteikkel, nem lophatnak, nem áldozhatják fel a közösséget sohasem egyéni gazdagodásukért. Lesz egy hely, ahol szörnyű szégyen lesz Rogán Antalnak, Habony Árpádnak, Mészáros Lőrincnek lenni. Lesz egy hely, ahol aztán Rogán Antal tényleg igazi bulibáró lesz.

Csak éppen azon a helyen, azt a bulit már nem Magyarországnak, hanem zárt körű partinak hívják majd.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.