galéria megtekintése

Nem tűnt el a robbantó, de nem mondják meg, hol van

23 komment


Fekete Gy. Attila

Továbbra sem árul el részleteket az ügyészség a Teréz körúti robbantás elkövetőjéről, és az ő „menekülési útvonaláról". Annak ellenére sem, hogy a Blikk pénteki számában azt írta: a Népligetig tudták a térfigyelő kamerák felvételei alapján követni az útját, ott azonban köddé vált.

– Nem teljesen pontos ez az információ – válaszolta kérdésünkre Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Később elismerte: Nem örültek az ügyészségen a Blikk cikkének, a nyomozás sikere érdekéven szerették volna még titokban tartani ezt az információt.

– Tehát a hír igaz, az Népligetig tudták követni a kamerákkal, és ott elvesztették – vettem közben.

 

– Nem, nem csak a kérdésében megjelölt helyig tudtuk követni – szögezte le a szóvivő. – Az irány nem rossz, de részleteket nem mondhatok. Maradjunk annyiban, hogy előlünk nem tűnt el a Népligetben.

Fotó: Police.hu

Nagy Andreától megtudtuk, hogy bár felvetődött, hogy ki kellene vizsgálni, hogy került ki ez az információ, végül a főügyészség vezetői úgy döntöttek, nem keresik a kiszivárogtatót.

– Egyáltalán nem biztos, hogy rendőrtől kapta az információt a lap – mondta Nagy Andrea. – Jónéhány járőr követi a tettes nyomát térképpel a kezében és kérdezgeti az útvonal környékén lakókat, az adott területen működő árusokat, akik a lap által az exkluzív információkért kínált pénzért betelefonálhattak a szerkesztőségbe.

Nagy Andrea nem kívánta kommentálni a Faktor.hu portálnak nyilatkozó névtelen szakértő véleményét, aki szerint a robbantó jóval idősebb annál, mint a rendőrség a felhívásaiban állítja. Szerinte a 20-25 évesnek mondott férfi inkább középkorú, 40-50 körüli lehet.

– Egyelőre semmi nem indokolja, hogy megváltoztassuk a körözési adatokat – mondta Nagy Andrea. – Szerintünk a keresett személy 20-25 év körüli, és 170 centi magas.

A Teréz közúron szeptember 24-én történt két rendőr súlyos sérülését okozó robbantást Papp Károly országos rendőrfőkapitány az egész rendőrség elleni támadásnak minősítette, és 10 millió forint jutalmat ajánlott fel annak, aki érdemi információkkal segíti a tettes elfogását.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.