Juncker csak rákérdez Navracsicsnál, kivel is van

Elképzelhető, hogy Jean-Claude Juncker felveti az Európai Bizottság következő ülésén Navracsics Tibornak a magyarországi népszavazás után tett nyilatkozatait – válaszolta Alexander Winterstein szóvivő egy újságírói kérdésre a Bizottság péntek délutáni sajtótájékoztatóján.

Az elnök környezete jelenleg a magyar biztos munkatársaival egyeztet, akik tudomásunk szerint eljuttatták Junckeréknak a megjelent interjúk és nyilatkozatok szövegét.

Fotó: Etienne Ansotte / Európai Bizottság

Bizottsághoz közeli források "kétértelműnek" nevezték Navracsicsnak a sajtóban megjelent megállapításait, amelyekből nem derül ki, hogy a kötelező "betelepítések" kérdésében a magyar kormánynak, vagy az általa képviselt Európai Bizottságnak ad-e igazat.

Az általunk megkérdezett illetékesek nem valószínűsítik, hogy az esetleges tisztázó beszélgetésből újabb Navracsics-ügy lesz Brüsszelben, ahol az keltett feltűnést, hogy a magyar biztos a Pesti Srácoknak adott interjújában értékrend-szuverenitási kérdésnek minősítette a népszavazásra bocsátott kérdést, és elmondta, hogy a referendumon maga is nemmel szavazott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.