galéria megtekintése

„Ott volt mellettem egy álló nemi szerv” - 26 éven át tussolta el botrányt a bicskei gyermekotthon igazgatója

9 komment

K. K.

A bicskei gyermekotthon igazgatójának molesztálásáról és szexuális zaklatásáról mesélt két fiatal, egykori bentlakó fiú az RTL Klub Házon kívül című műsorában. Egyiküknek öt éven keresztül, a másik fiúnak nyolc éven keresztül volt intim viszonya az intézményvezetővel. Azt követően határozták el, hogy feljelentést tesznek a rendőrségen, hogy nyár végén egyik barátjuk a vonat alá vetette magát. A rendőrség az RTL-nek megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben. 

Augusztusban állami kitüntetést kapott a bicskei gyermekotthon igazgatója a gyermekvédelemben végzett munkájáért. Nem sokkal később az egyik egykori bentlakó fiú feljelentést tett ellene szexuális miatt. Julián azután határozott így, hogy egyik gyerekotthoni társa a bicskei állomáson a vonat elé vetette magát - derült ki az RTL Klub szerda éjfélkor sugárzott Házon kívül című műsorából.

Julián tett feljelentést a rendőrségen
Fotó: RTL Klub

Az igazgató, „János bácsi” 13 éves korától kényszerítette szexuális játékokra Juliánt.  Rajta kívül még egy fiatalember nyilatkozott az igazgató ügyeiről. Leventét az állítása szerint 12 éves korától 20 éves koráig használta szexuális játékokra az igazgató.  

 

Mindkét fiatalember arról mesélt, hogy problémás, maguknak való gyerekként kerültek az otthonba, ahol felnéztek az igazgatóra, aki rendszeresen édességgel kínálta őket a saját irodájában. És még kiskamaszok voltak, amikor „János bácsi” szexuális játékokba kezdett velük. 

A gyermekotthon igazgatójának szobájában édesség várta a gyerekeket
Fotó: RTL Klub

„Tizenhárom éves voltam, amikor bementem az irodájába. Kulcsra zárta az ajtót. Ettől nagyon megijedtem... Beszélgettünk, közben többször magához nyúlt... Egyszer csak simogatni kezdte a hátamat, benyúlt a póló alá, és ott volt mellettem egy álló nemi szerv... Lesütött szemmel a földet bámultam, és csináltam, amit ő akart" – emlékezett vissza az egyikük.

Leventét minden együttlét előtt lefürdette az igazgató
Fotó: RTL Klub

Mindkét fiatalember azt állítja, hogy az igazgató anyagilag is támogatta őket, táborokat fizetett és a jogosítvány megszerzéséhez is adott pénzt, majd később az irodájából nyíló szolgálati lakásba hívta őket, ahol a simogatáson túl már orális szexre is kérte az akkor még fiatalkorú gyerekeket.  

„Az a kép, hogy egy igazgatónak az ágyában fekszem... Arra gondoltam, hogy mihamarabb legyen vége, hogy tudjak kimenni innen” – folytatta visszaemlékezéseket Julián.  

Az igazgató 26 éve vezeti az intézményt, és nem most gyanúsították meg először kiskorúak megrontásával. Öt évvel ezelőtt két nevelő is tudomást szerzett az esetekről, és jelezte is az ügyet az intézményen belül több fórumon, de - mint a riportban elhangzott - ennek nem volt semmiféle következménye. Schmitt Erika, az otthon egykori alkalmazottja szerint „János bácsi” azokat a gyerekeket molesztálta, akiknek nem volt családja, vagy a szülők alkoholisták voltak, vagyis a kiszolgáltatottakkal. 

Forrás: RTL Klub

Az RTL Klubnak nyilatkozott a Fővárosi Ifjúságvédelmi Intézet egykori vezetője is. Molnár László visszaemlékezése szerint nem sokkal az igazgató kinevezése után hozzájuk is eljutott az ügy, de a kívülről érkező kérdezőknek a gyerekek csak „véletlenszerű érintésekről” számoltak be. Akkor a rendőrség szerint sem volt megalapozott a gyanú, hiszen a bent élő és az igazgatótól függő gyerekek nem tettek terhelő vallomást az igazgatóra.

A riportban beszélő két fiatalember drog- és alkoholproblémákkal küzdött, amikor kikerültek az intézetből.

A Házon kívül megkereste az igazgatót is, aki az adásig nem válaszolt a megkeresésre. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.