galéria megtekintése

Levadászás

10 komment


Rab László

Határponthoz érkeztünk. Bebizonyosodott, hogy a Teréz körúti robbantó nagy valószínűséggel honfitársunk. Tettének elkövetése után véletlenül nekiment egy szórakozóhely biztonsági emberének, és tiszta magyarsággal kért elnézést. Közben nem kiabálta, hogy Allah akbar!, noha a derék magyar nyomozók erre is rákérdeztek, amikor Kleb Attila fotóst szem- és fültanúként kihallgatták. A rendőrök életben maradtak, aminek örülni kell, teljes gyógyulásukban reménykedünk. Nagy szerencse ugyanakkor, hogy hazánkfia a derék robbantó. Képzeljük magunk elé a lehetséges társadalmi diskurzust, amelyben egy idegen akcentussal beszélő tettes áll a középpontban!

Még semmit sem tudunk a megbízóról, ha netán van, de legalább valószínűleg nem idegen követte el a gyalázatos tettet.
Ez a legnagyobb szerencse, amiben részünk lehet. Az örökké valamilyen áradattal (árvízzel, menekültinvázióval) szembeni küzdelmet favorizáló Orbán azt is megtehette volna, hogy az október 2-i népszavazási hisztéria melegen tartása érdekében egy hétig még mélyen hallgat, de ezúttal a beszédet választotta. Rögtön leszögezte, hogy nincs összefüggés a migráció és a robbantás között. Vadásszák le (a robbantót), ajánlotta nagyot mondó hajlamával a nyomozóknak, ami viszont azt jelzi, hogy azért még őt is váratlanul érte a kínosan precízen megtervezett robbantás.

A Kövér Lászlótól kölcsönvett formulát (egyenként fogják ellenfeleiket levadászni) ugyanis a Fidesz az esélytelen konkurensek megsemmisítésére szokta használni. Itt talán az lett volna a helyes kívánalom, hogy fogják el a tettest, kapja meg méltó büntetését. Helyette ott cöcög az ember hallójáratában ez a levadászás, ami gyerekesnek tűnik. Mert a horgászsapkás támadót a jelek szerint annyira azért mégse könnyű megtalálni. Amikor a politikai szleng világából kilépni képtelen miniszterelnök levadászásról álmodik, egyben saját tehetetlenségéről is tanúbizonyságot tesz. Hiszen ő az, aki egész Európát védve támadja Brüsszelt, haldokló Nyugatról polemizál, és kerítést épít az ország határán – mellesleg hány rendőr sérült meg eddig a kerítést védve úgy, hogy migránsok vadásztak rájuk? –, de közben képtelennek bizonyul arra, hogy a saját ide-odarángatott rendőreit megvédje a budapesti éjszakában. Egész Európának ígéri a biztonságot a népszavazással – amelyre voltaképp rákényszeríti az országot –, de nem tudja azt fenntartani a Teréz körúton.

 

Ezek a motívumok is benne vannak az ingerült levadászásra vonatkozó félreszólásban! Nem Orbán személyes feladata, hogy megvédje a rendőröket, de akinek annyira a zsigereibe ivódott a rendmánia, annak kellemetlen lehet ez a támadás. Orbán pitbulljai a népszavazási kampányban telekurjongatták a világsajtót az éjszaka kerülendő ­európai no go! (Ne menj oda!) zónák körüli marhaságokkal, és azt akarták sugallni, hogy Párizshoz, Londonhoz vagy Brüsszelhez képest nálunk a bevándorlók nélküli rendnek sokkal nagyobb az esélye. Kár, hogy a végén ez a Surda-sapkás fickó némiképp belerondított a levesbe. Most akkor szombat éjszakánként a Teréz körút No-go!-zónának számít Budapesten, vagy minek?

A legnagyobb baj a robbantásos ügyek világában az, hogy az elkövetőket nehéz elkapni. A hazai nagyobb robbantások többségének például a mai napig nincs meg a kitervelője és végrehajtója. Máig nem sikerült őket levadászni. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.