A New York-iak már együtt temetkezhetnek a háziállataikkal

Egy új törvény szerint New York államban ezentúl háziállatokat is eltemethetnek az emberek számára fenntartott temetőkben a gazdájukkal. Olyan, mintha a gyerekedet temetnék melléd - örvendezett egy macska gazdaasszonya.

Kik vagyunk mi, hogy az útjába álljunk, ha valakinek az a végakarata, hogy a kedvencével töltse az örökkévalóságot? - mondta Andrew M. Cuomo, New York állam demokrata kormányzója, miután aláírta azt a rendeletet, hogy ezentúl az emberek számára fenntartott temetőkben a kedvenc háziállataikat is eltemethessék.

Mondtam a Jóistennek: mivel érdemeltem én ki ezt a macskát? - nyilatkozta a New York Timesnak egy 35 éves asszony. Olyan ő nekem, mintha lenne egy gyerekem, és azt temetnék mellém.

Az új törvény csak a háziállatokra vonatkozik, nekik is csak az elhamvasztott maradványaikra. Ám a háziállatok körébe sok minden beletartozhat: például hüllők és gerinctelenek is. A várakozások szerint viszonylag kevés átlagember hajlandó egyelőre fizetni azért, hogy a kedvenc tarantulapókját elhamvasszák.

Az egyházi temetők kivételt képeznek, és más temetőknek sem kötelező a négylábú barátoknak a gazdi mellé temetése.

A New York állami temetők szövetsége régóta lobbizott a törvény érdekében. David Fleming, a szervezet elnöke azt mondta a New York Timesnak: megváltoztak az idők, egészen másként tekintenek ma a családban a házi kedvencekre.

Az első temető, amelyik nyilvánosságra hozta az árlistáját, 450 dollárt kér egy háziállat eltemetéséért. Lehetőség van arra is, hogy az elhunyt állatot csak akkor temessék a közös sírba, amikor a gazdi is jobblétre szenderül. Külön problémát képeznek a hosszan élő állatok - például a teknősök, amelyek embernemzedékek sorát is túlélhetik.

Eddig is volt lehetőség közös temetkezésre, de csak a kedvenc állatok temetőjében. Volt néhány gazdi, aki annyira szerette háziállatát, hogy inkább vele tartott a régóta működő állattemetők valamelyikébe.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.