Visszakövetelik az elmaradt fesztivál jegyárát

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) az elmaradt Part Fesztiválra jegyet váltók nevében felszólítja a Ticketpro Kft.-t, hogy térítse vissza a jegyek árát.

A nyáron nagy port kavart az elmaradt Part Fesztiválra jegyet, illetve bérletet váltott fogyasztók ügye - emlékeztet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ). Ők az önfeledt szórakozásban bízva vettek jegyet a Ticketpro Kft.-től illetve egyéb értékesítőitől a július 28. - augusztus 1. közöttre ígért zenei fesztiválra. A szórakozni vágyók nem csak azzal voltak kénytelenek szembesülni, hogy a rendezvény elmaradt, hanem azzal is, hogy a Ticketpro Kft. nem hajlandó visszatéríteni számukra a bérletek, jegyek vételárát sem - közli a FEOSZ.

Az ügyet a szervezet szerint méltán tarthatják súlyosan kirívó esetnek a fogyasztók, hiszen közel 30 ezer embert érintett a fesztivál elmaradása. Hangsúlyozzák, hogy a fesztiválra szóló bérlet ára 16 ezer 900 forinttól egészen 24 ezer 900 forintig terjedt. A jegyek hasonlóképpen nem voltak olcsók, mivel az elővételben megváltott napijegy ára is 7 ezer 900 forint volt.

Mindezek alapján a fogyasztók széles körű érintettsége és az okozott anyagi kár jelentős volta is a fogyasztói jogok sérülését eredményezte - fogalmaz a FEOSZ-közlemény.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége számos fogyasztói panasszal találkozott az eset kapcsán. Leszögezik: a jegyek hátulján feltüntetett tájékoztató szöveg általános szerződési feltételnek minősül. Ezen egyértelműen az áll, hogy a rendezvény elmaradása esetén a jegyüke ta jegyváltás helyszínén visszaválthatják. A FEOSZ beszámolója szerint a károsultak mégis falba ütköznek, mikor jogos igényüket kívánják érvényesíteni. A jegyértékesítő és a rendezvényszervező ugyanis "egymásra mutogat".
További érdekesség, hogy a még július 27-én a Ticketpro Kft. honlapján megtalálható tájékoztatás szerint a rendezvény elmaradása esetén a vállalkozás nemcsak a jegyvisszaváltás lehető leggyorsabb beindítását ígéri, hanem a teljes vételár megtérítését is vállalja: a jegyeket a vásárlás helyszínén, a bejelentéstől, de maximum a koncert dátumától számított 30 napig lehet visszaváltani.

Ezzel szemben július 30-án a tájékoztató információkat kiegészítették azzal, hogy a visszaváltási kötelezettséget csak akkor vállalják, ha azt a „visszaváltáshoz szükséges szerződéses környezet lehetővé" teszi. Ezzel a szervezet értékelése szerint mintegy megpróbálják korlátozni jogi felelősségüket. Ezt tisztességtelen piaci magatartásnak ítélik.

A FEOSZ felszólítja a fogyasztókkal szerződéses kapcsolatban álló vállalkozást, hogy haladéktalanul térítse vissza a jegyek árát a fogyasztóknak. Egyszersmind megkeresi az illetékes hatóságot annak megállapítása érdekében, hogy a vállalkozás tisztességtelen szerződési feltételeket alkalmaz.

Korábbi sajtóközlemények szerint a fesztivált az Agárd Zenei Fesztivál Kft. rendezte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.