Részletekben fizet a Palóc dolgozóinak, a pénzt azonban viszik is a hitelezők

A havi fizetésük ötödét, tizenhét-húszezer forintot utalt át a dolgozóinak a nemrégiben megreccsent, ám újranyitott Palóc Nagykereskedelmi Kft. – tudta meg a Népszabadság. A cég lassan kéthavi bérrel tartozik a körülbelül 900 dolgozójának. A múlt héten a hálózat újranyitotta több mint félszáz üzletét és elkezdte kiárusítani a maradék, 700 millió forintra becsült árukészletét, most ebből folyósították ki az első részletet a dolgozók elmaradt bérére.

A Palóc még lóg több mint másfél havi bérrel a dolgozóknak
Koncz György / Népszabadság

Van, ahol most 20 százalékos akciót is hirdettek a megmaradt italokra, vegyiárura, tartós élelmiszerre. Azonban a számlákra érkezett pénzre szinte azonnal rátették a kezüket a hitelező pénzintézetek – tudtuk meg a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezeténél (KASZ). A legtöbb dolgozó ugyanis kispénzű, kevésbé jómódú ember, és úgyszólván mindenkinek van valamilyen tartozása.

Azt egyelőre nem tudni, hogy meddig tudnak így üzemelni a Palóc-üzletek. Korábban a Palóc partnere, a CBA Kft. jogi lépéseket helyezett kilátásba a Palóccal szemben, mivel az úgy nyitott ki újra, hogy nem szerelte le a korábban használt CBA-logókat az üzletekről.

A Palóc Nagykereskedelemi Kft. helyzete akkor lehetetlenült el, amikor többéves, súlyosan veszteséges működés után nemrég egyik hitelező bankja inkasszózta a cég számláit. A lépés után hamar súlyos áruhiány alakult ki az akkor még CBA-regionális központnak számító cég üzleteiben. Végül a cég bezárta az üzleteket, majd rövidesen csődöt jelentett. A csődeljárás nyomán a cég számlái felszabadultak az inkasszó alól, majd nem sokkal később a vállalkozás újranyitotta egy sor üzletét.

A törvény szerint a vagyonfelügyelőnek november végéig kell valahogy megállapodásra jutnia a cég hitelezőivel. Amennyiben ez nem jár sikerrel, úgy felszámolják az 1991 óta működő, Kelet-Magyarország egyik nagy foglalkoztatójának számító Palócot.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.