Öngyilkossággal fenyegetőztek Kiskunhalason a kétségbeesett menekültek

Egyre elkeseredettebbek a kiskunhalasi táborban rekedt menekültek. Kedden 7-en megszöktek, szerda délután pedig egy iraki és egy szír férfi felmászott az egyik épület tetejére. Azzal fenyegetőztek, hogy leugranak, ha nem teszik nyitottá a tábort.

 
 
televízió
A saját szakácskönyv már egyenesen kötelező
Csepelyi Adrienn

A Szeretünk Raymond és A semmi közepén vígjátéksorozatokból ismert Patricia Heaton főzőshow-ját tűzte műsorára magyar nyelven a Food Network. A kétszeres Emmy-díjas színésznő ráadásul nem egyedül főzőcskézik: a tematikus epizódokban barátait látja vendégül, akik között sok-sok ismerős arcot fedezhetünk fel.

Patricia kényszerűségből kezdett főzni: amikor Clevelandból New Yorkba költözött, hogy beindítsa színészkarrierjét, apró albérletében gyakran összeütött magának valamit, hogy ezzel is spóroljon. Amikor férjhez ment David Hunt színész-rendezőhöz, ismerőseik ráragasztották a Partikirálynő becenevet: közös otthonukban ugyanis gyakran látta vendégül széles baráti körüket. Innen a sorozat címe: Parti Patricia Heatonnál.

A színésznő többnyire könnyen elkészíthető, mégis látványos falatokat készít általában valami apró csavarral, receptjein keresztül betekintést nyerhetünk az amerikai házibulik kulináris világába.

Nem új keletű dolog, hogy a színészek szakácskönyvet adnak ki vagy főzőműsort készítenek: már Hollywood aranykorában is szép számmal jelentek meg a mozisztárok kedvenc receptjeit taglaló kiadványok, sőt olyan hírességek is kiadták a sajátjukat, mint „a mozivászon királynője", Joan Crawford vagy Yul Brynner. Audrey Hepburnről talán kevesen gondolnák, hogy imádott enni, halála után azonban fia, Luca Dotti gyűjtötte össze édesanyja kedvenc receptjeit, és adta ki néhány kedves történettel, emlékkel fűszerezve. A témában talán a legismertebb Sophia Loren munkássága: az olasz sztár sztorizgatós szakácskönyvei – tömve jóféle olasz fogásokkal – igazi kasszasikernek számítottak.

A saját szakácskönyv manapság szinte kötelező bizonyos ismertségi szint fölött. A Született feleségekből ismert Eva Longoria texasi lányként már azelőtt a maguk termelte alapanyagokat reklámozta, hogy divatba jött volna az ilyesmi, az Entourage-ban játszó Debi Mazarnak pedig saját főzősorozata van a Cooking Channelen. ­Gwyneth Paltrow egészségközpontú táplálkozásban utazik – igaz, gyakran éri az a vád, hogy tanácsai­val elrugaszkodik a valóságtól, és receptjeinek vajmi kevés köze van az egyszerű földi halandók pénztárcájához. Alicia Silverstone vegán, a szintén tini­sztárként indult Sarah Michelle Gellar–Freddie Prinze Jr. házaspár pedig családi recepteket osztott meg rajongóival.

De a férfiak is szívesen adják ilyesmire a fejüket: magyarul is megjelent például a nemrég elhunyt Bud Spencer filozófiai mélységű kötete, Gerard Depardieu francia ízekkel hódította meg a könyvpiacot, s több szakácskönyvét kiadták már az olasz felmenőkkel rendelkező Stanley Tuccinak is, akit – kissé ironikus, na – Az éhezők viadalából ismerhetnek idehaza a legtöbben.

A Szeretünk Raymond és A semmi közepén vígjátéksorozatokból ismert Patricia Heaton főzőshow-ját tűzte műsorára magyar nyelven a Food Network. A kétszeres Emmy-díjas színésznő ráadásul nem egyedül főzőcskézik: a tematikus epizódokban barátait látja vendégül, akik között sok-sok ismerős arcot fedezhetünk fel.

Patricia kényszerűségből kezdett főzni: amikor Clevelandból New Yorkba költözött, hogy beindítsa színészkarrierjét, apró albérletében gyakran összeütött magának valamit, hogy ezzel is spóroljon. Amikor férjhez ment David Hunt színész-rendezőhöz, ismerőseik ráragasztották a Partikirálynő becenevet: közös otthonukban ugyanis gyakran látta vendégül széles baráti körüket. Innen a sorozat címe: Parti Patricia Heatonnál.

A színésznő többnyire könnyen elkészíthető, mégis látványos falatokat készít általában valami apró csavarral, receptjein keresztül betekintést nyerhetünk az amerikai házibulik kulináris világába.

Nem új keletű dolog, hogy a színészek szakácskönyvet adnak ki vagy főzőműsort készítenek: már Hollywood aranykorában is szép számmal jelentek meg a mozisztárok kedvenc receptjeit taglaló kiadványok, sőt olyan hírességek is kiadták a sajátjukat, mint „a mozivászon királynője", Joan Crawford vagy Yul Brynner. Audrey Hepburnről talán kevesen gondolnák, hogy imádott enni, halála után azonban fia, Luca Dotti gyűjtötte össze édesanyja kedvenc receptjeit, és adta ki néhány kedves történettel, emlékkel fűszerezve. A témában talán a legismertebb Sophia Loren munkássága: az olasz sztár sztorizgatós szakácskönyvei – tömve jóféle olasz fogásokkal – igazi kasszasikernek számítottak.

A saját szakácskönyv manapság szinte kötelező bizonyos ismertségi szint fölött. A Született feleségekből ismert Eva Longoria texasi lányként már azelőtt a maguk termelte alapanyagokat reklámozta, hogy divatba jött volna az ilyesmi, az Entourage-ban játszó Debi Mazarnak pedig saját főzősorozata van a Cooking Channelen. ­Gwyneth Paltrow egészségközpontú táplálkozásban utazik – igaz, gyakran éri az a vád, hogy tanácsai­val elrugaszkodik a valóságtól, és receptjeinek vajmi kevés köze van az egyszerű földi halandók pénztárcájához. Alicia Silverstone vegán, a szintén tini­sztárként indult Sarah Michelle Gellar–Freddie Prinze Jr. házaspár pedig családi recepteket osztott meg rajongóival.

De a férfiak is szívesen adják ilyesmire a fejüket: magyarul is megjelent például a nemrég elhunyt Bud Spencer filozófiai mélységű kötete, Gerard Depardieu francia ízekkel hódította meg a könyvpiacot, s több szakácskönyvét kiadták már az olasz felmenőkkel rendelkező Stanley Tuccinak is, akit – kissé ironikus, na – Az éhezők viadalából ismerhetnek idehaza a legtöbben.

Olvassa tovább a cikket!
Érdemes elolvasni
NOL Piactér