galéria megtekintése

Kemoterápia helyett kalandozott a 90 éves Norma

0 komment


Fenes Gábriel

A kemoterápia tortúrája helyett inkább a bakancslistáján szereplő célokat választotta a 90 éves Norma. Az asszonynak boldog utolsó hónapjait százezren követték végig.


Norma Bauerschmidt életének utolsó fejezete 2015 júliusában kezdődött. Két nappal férje, Leo halála után rutinvizsgálatra ment. Az akkor 90 éves michigani asszony vizeletében orvosai vért találtak. A vizsgálatok során kiderült, hogy méhnyakrákja van. Orvosai kemoterápiát javasoltak neki, Norma azonban megtagadta a kezelést, mert inkább „pozitív környezetben" szerette volna tölteni utolsó hónapjait.

Utolsó hónapjaiban azt tette, amihez kedve volt
Facebook

Az asszony menye, Ramie Liddle azt mesélte a Norma történetét felkapó sajtónak, hogy ő férjével már több éve vándoréletet él. Amikor megözvegyült, azt tették, amit számos család is megtesz: felajánlották, hogy lakjon velük. Az asszony azt mondta: készen áll a kalandra.

 

Ettől kezdve azt tették, amit az asszony kért. Vásároltak neki kerekes széket is, hogy megkönnyítsék számára a közlekedést. A „Driving Miss Norma" Facebook-oldalt Ramie hozta létre, elsősorban azért, hogy a család nyomon tudja követni, merre járnak. Norma azonban akarva-akaratlanul a Facebook egyik „sztárjává" vált, néhány hét alatt több mint 440 ezer ember kezdte el követni az életét. Norma rajongótábora akkor kezdett növekedni, amikor az asszony meghívásokat kapott rendezvényekre, vacsorákra és egyéb eseményekre.

Norma néhány nappal a halála előtt fiával, Timmel
Facebook

Mindig is szeretett volna hőlégballonnal repülni, s ezt is megtehette Floridában. De járt a Yellowstone Nemzeti Parkban, egy georgiai aranybányában és Massachusetts partjainál. Az utazás során több mint 20 ezer kilométert tettek meg, és mintegy 34 államban jártak – számolt be a BBC.

– Nagyon boldog ember volt utolsó évében, és nagyon egyszerű asszony, nem kapott különösebb figyelmet. Ez a gyönyörű ebben a történetben: egyszerűen csak önmaga volt – magyarázza anyósáról Ramie és férje. Norma Bauer­schmidtet kilencvenegy éves korában, szeptember 30-án érte a halál.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.