Ünnepi lezárások: hogyan közlekedjünk ma Budapesten?

Az ünnepi megemlékezések és a rendezvények idején több belvárosi főútvonalat lezárnak, ezért számos közösségi közlekedési járat halad terelt útvonalon - közölte a BKK. Nem lehet autózni napközben a Budai Várban, a Múzeum körúton, délután pedig a Blaha Lujza tér és az Erzsébet híd budai hídfője között. A Budai Várba tömegközlekedéssel csak a Széll Kálmán tér felől, a 9 és 19 óra között percenként közlekedő 16A járattal, valamint a Clark Ádám térről induló Budavári Siklóval lehet feljutni.

A 2-es villamos 7 és 10 óra között rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth tér között közlekedik. A rendezvény miatt villamospótló busz indítása nem lehetséges.

A Budai Várban zajló programok miatt a 16-os busz nem jár, a Várat csak a Széll Kálmán tér felől, a 9 és 19 óra között percenként közlekedő 16A busszal, valamint a Clark Ádám térről induló Budavári Siklóval lehet megközelíteni. A 16A busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Kapisztrán tér között közlekedik.

Az 5-ös és a 178-as autóbusz várhatóan 9:30 és 12:30 között módosított útvonalon, az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon keresztül közlekedik. Ugyanez a két busz várhatóan 15:40 és 18 óra között módosított útvonalon jár, Budáról Pest felé az Astoriától a Múzeum körút–Üllői út–József körút–Rákóczi út felé terelve, a budai végállomása felé pedig az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon keresztül.

A 7-es és a 107-es autóbusz várhatóan 9:30 és 12:30, majd előreláthatóan 15:40 és 18 óra között az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon keresztül közlekedik. Ez a két járat 15 óra és 15:40 között két szakaszra osztva közlekedik, egyrészt pesti végállomása és a Keleti pályaudvar között, másrészt budai végállomása és az Astoria között.

A 8-as, a 110-es és a 112-es autóbusz várhatóan 9:30 és 12:30 között módosított útvonalon, az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon keresztül közlekedik. A 8-as, a 110-es és a 112-es autóbusz 15 óra és 15:40 között két szakaszra osztva közlekedik, egyrészt pesti végállomása és a Keleti pályaudvar között, másrészt budai végállomása és az Astoria között.

Várhatóan 15:40 és 18 óra között módosított útvonalon járnak, a pesti végállomás irányába az Astoriától a Múzeum körút–Kálvin tér–Üllői út–József körút–Rákóczi út felé terelve, a budai végállomás felé pedig az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon keresztül.

A 9-es busz az első járatindulás időpontja és várhatóan 16 óra között mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik. Óbuda felé a Mária utcától a Mária utca–Üllői út–Nagykörút–Nyugati tér módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Szentkirályi utca és a Báthory utca közötti megállóit. Kőbánya felé pedig a Podmaniczky utcától a Nagykörút–Üllői út–Szabó Ervin tér–Baross utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Báthory utca és a Kálvin tér közötti megállóit.

A 15-ös, 86-os és 115-ös autóbusz járatainak 9:30 és 12:30 között a felvonulók ünnepi menetének elhaladásakor 10-15 percig várakozniuk kell. A 15-ös és a 115-ös busznak az Erzsébet híd–Kossuth Lajos utca tengely érintésekor, a 86-os busznak pedig a Döbrentei térnél és a Lánchíd utcában. 15 és 18 óra között a 15-ös és a 115-ös busz a Boráros tér felé a Nádor utcától a József Attila utca–Széchenyi István tér–Eötvös tér–pesti alsó rakpart módosított útvonalon közlekedik.

A 47-es és a 49-es villamos az első járatindulás időpontja és várhatóan 18 óra között dél-budai végállomásától a Szent Gellért téren át módosított útvonalon közlekedik a 19-es és a 41-es villamos Batthyány téri végállomásához.

.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.