"A TEK működésképtelen, veszélyt jelent a magyarokra"

A Demokratikus Koalíció szóvivője azt követeli, hogy számolják fel a Terrorelhárítási Központot (TEK) és helyezzék szakmai alapokra a terrorelhárítást. Gréczy Zsolt szerint a hazai terrorelhárítás jelenlegi formájában működésképtelen, ezért veszélyt jelent a magyarokra és az Európai Unió többi polgárára is.
A politikus pénteki sajtótájékoztatója után az MTI-nek telefonon úgy fogalmazott: a belga és a francia hatóságok szóltak a magyar Terrorelhárítási Központnak, hogy a párizsi merényleteket elkövető terroristák Magyarországon jutottak SIM-kártyákhoz. A magyar titkosszolgálatok és a TEK számára törvény biztosítja, hogy napi szinten egyeztessenek a mobilszolgáltatókkal, mégsem tűnt fel senkinek, hogy egy hajléktalan 200 ezer SIM-kártyát vett Magyarországon - tette hozzá.

A szóvivő kijelentette, hogy a TEK eddigi teljesítménye közelít a nullához, mert hiába felkészültek és képzettek a kommandósok, ha a szakmai vezetésért és a felderítésért "Orbán Viktor testőre felel". A DK szerint Orbán Viktornak sem azzal kellene foglalkoznia, "hogy magyar civilek ellen használja a hatalmát", ahogy a TEK-nek sem színházi előadásokat kellene rendeznie elképzelt terrortámadásokról a miniszterelnöknek - mondta.

A működésképtelenség jeleiért még a párizsi merényletig sem kell elmenni, mert miután valaki több mint egy hete felrobbantott egy bombát Budapest szívében, súlyosan megsebezve két magyar rendőrt, a magyar terrorelhárításnak csak annyit sikerült kiderítenie, hogy a robbantó kétszer is átöltözött - emelte ki Gréczy Zsolt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.