Elmaradt találkozó: nem ért rá Orbánra Juncker

Orbán Viktor miniszterelnök levélben tájékoztatta Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság (EB) elnökét a népszavazás eredményéről és az alkotmánymódosítás tervéről, kiemelve, hogy az összhangban van az uniós joggal. Lapunk információi szerint a kormányfő azt is jelezte az EB elnökének, hogy szeretné tájékoztatni a népszavazás eredményéről és az azt követő közjogi lépésekről.

Úgy tudjuk, Orbán személyes találkozót szeretett volna az Európai Bizottság elnökével, ezért szívesen utazott volna akár Brüsszelbe is. Juncker viszont állítólag olyan „lehetetlen" időpontot jelölt meg a magyar kormányfő számára, amit Orbán nem tudott elfogadni. Brüsszeli tudósítónk értesülései szerint az EB elnökének ma és holnap Párizsban lesz programja – így elképzelhető, hogy csak péntek délutáni időpontot tudott adni a magyar miniszterelnöknek. Ez pedig a futballrajongó miniszterelnöknek nyilván nem volt megfelelő, hiszen péntek este Budapesten Magyarország–Svájc világbajnoki selejtező lesz – jegyezte meg viccelődve egyik informátorunk.

Annak nem lett volna ilyen természetű akadálya, hogy Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével, Donald Tuskkal találkozzon, de ezt egyikük sem szorgalmazta.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.