Lázár elindította a nyílt fideszes belháborút

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Fideszben eddig példa nélküli nyíltsággal támadott vissza Pokorni Zoltánra és bárkire, aki a kormánypárt prominens politikusainak az urizálását kifogásolta. Szerinte nem az intézkedések társadalmi visszhangja veszélyes, hanem a hátbatámadás.
Hátbatámadásnak tartja Lázár János Pokorni Zoltán elítélő kijelentéseit a Fidesz prominens politikusainak urizálásáról. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a Figyelőnek adott interjúban beszélt. Szerinte Pokorni személyében egy „politikai veterán" volt az, aki hátba támadta a Fidesznek azokat a politikusait – Rogán Antalt, Giró-Szász Andrást, Szijjártó Pétert és nyilván ő magát –, akik az első sorban harcolnak.

A Fideszre nem a kormányzati döntések negatív társadalmi következményei jelentik a nagy veszélyt, hanem ha a törzsszavazók, a saját politikai véleményformálóik vagy a párt meghatározó politikusai „ellenük" fordulnak, és – tette hozzá – a politikai veteránok „elszánták" magukat a harmincas-negyvenes generáció megrendszabályozására. „Ami nem méltányos, sőt az a meggyőződésem, hogy helytelen" – fogalmazott, Beszélt arról is hogy a Fidesz szempontjából „életveszélyesnek" tartja ezeket a belső vitákat, mert nincs valós tartalmuk. Mint mondta, nem állítja, hogy Pokorni áll a fideszes politikusok hivalkodó allűrjeinek kiszivárogtatása mögött, de „jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti vagy végzi ki".

Az elmúlt hetekben egyre-másra láttak napvilágot hírek Lázár, Rogán, Kósa Lajos, Giró-Szász és Szijjártó költekezéséről és más ügyeiről. Ennek kapcsán a Miniszterelnökséget vezető miniszter az interjúban azt mondta, nem állítja, hogy Pokorni és az urizálást szintén kritizáló Kövér László házelnök volt az, aki kiszivárogtatott információkat az ő vagyoni helyzetükről, de politikai akció részének tartja, hogy hozzájuk hasonló veteránok megszólalnak az ügyben.

Lázár egyébként megvédte azt a Habony Árpádot is, akinek a szegénység elleni Kossuth téri tüntetés alatt sikerült egy több százezer forintba kerülő Gucci-táskával átvágni a demonstrálok között. Róla a Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy nyilatkozott, hogy az ő védelmét is felvállalja, és bár Habonynak nincs szerződése a tárcával, kifejezetten jó politikai stratégának tartja, akitől néha ő és más fideszes politikusok is tanácsot kérnek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.