Parragh szolgálata

Ha valaki nem értette volna, miért lett Orbán Viktor kedvence Parragh László, akkor itt a válasz. Azt tudtuk, hogy nem a javaslatai miatt kedveli, mert valójában eddig inkább a kamara elnöke hajtotta végre a kormány akaratát. Parragh László sosem a nagy ívű, önálló elgondolásairól volt híres, mégis elérte Orbánnál, amit szeretett volna, mert mindig olyasmivel állt elő, amit a kormányfő akart.

Az elnök egyet nagyon érez: azt, hogy mikor van szükség rá. Ha más nem, a vállalkozóknak kiküldött levél megmutatja, Parragh miért jó elvtárs. Az tudás, ha valaki akkor kér, amikor lehet neki adni, és akkor ad, amikor kell. A kamara egészen két évet várt a regisztrációs díj bevezetésére, és simán lemondott egymilliárdról, ha kellett másra, az agrárkamarákra. S közben Parragh nem ígérget, hanem teljesít, mégpedig szakszerűen.

Alapvetően nem lehet problémánk egy olyan levéllel, amelyben a már-már köztestületté emelt kamara főtitkára egy e heti rendezvényre hívja fel a vállalkozók figyelmét. Az is természetes, ha egy ilyen szervezet évnyitójára ellátogat a kormányfő és a nemzetgazdasági miniszter. Tavaly is megtették, csak a levél maradt el. Biztos nem volt kész az e-mail lista. Van ilyen.

A most kiküldött tájékoztató levél ráadásul ennél szárazabb nem is lehetne. Nem mondja el, kire kell szavazni, sőt szinte semmit se mond. Parragh sem, sőt még a kormányfő is kifejezetten visszafogottan buzdítja azokat, akik megnézik a videót: már-már programot vázol, és csak annyit jegyez meg, hogy a kétharmad azért jó volt a gazdaságnak. Nem kell kimondani semmit, hogy értsük, ki mire gondol. Ahogyan nem kell magyarázni, ki mit miért csinál. De az sem kell, hogy ez nekünk mindenképpen tetsszen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.