galéria megtekintése

Orbánt reklámozza Parragh a vállalkozóknak

10 komment

NOL

Elektronikus levélben küldte ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Orbán Viktor beszédét a vállalkozóknak. Eddig csak a kötelező kamarai tagdíjra figyelmeztető levelek jöttek tőlük, meg ez.

Elektronikus levélben hívta fel a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara minden tagja figyelmét a szervezet szerdai rendezvényére. Orbán Viktor kormányfő és Parragh László, az MKIK elnöke itt leginkább arról beszéltek, miért volt eredményes a gazdasági irányváltás, hogyan szolgálja a vállalkozók érdekét a rezsicsökkentés, és általában milyen feladatok állnak még előttünk a gazdaságpolitikában.

A levélben külön linkek vezetnek Parragh előadásának videofelvételére, a prezentációra (ez már a legújabb magyar világsikerrel, a Prezivel készült), és természetesen Orbán Viktor előadására, valamint a kormány és az MKIK külön szerződésére is.

Parragh például olyanokat vezet elő az előadásban, hogy szerinte "rövid távon" növekedésellenes "a gazdaságpolitikai irányváltás okozta transzformációs veszteség", de hosszabb távon stabilabb bővülést eredményez. Vagyis tulajdonképpen érdekes magyarázatát adja a 2012-es visszaesésnek, és annak, hogy Magyarország egyre inkább lemarad növekedésben a versenytárs országok mögött. Orbán Viktor pedig ezen a rendezvényen jelentette ki, hogy az államadósság növekedése csak átmeneti a keddi hitelfelvétel után, és az Európai Unió is elismerte a magyar gazdaság jobb teljesítményét, közte az idei alacsonyabb államadósság-mutatót, miközben ez utóbbi esetében a Bizottság épp növekedésre számít (1,3 százalékpontosra).

 

Mindezeken kívül Orbán azt is közölte, hogy a kétharmados többséget tartja Magyarország elmúlt évekbeli legnagyobb nemzetközi versenyelőnyének, ugyanis ez tette lehetővé a politikai stabilitást, az erős politikai vezetés megőrzését, amely nélkül nem lehetséges sikeres gazdaságpolitika. "Ha meg akarjuk őrizni a versenyelőnyünket a világgazdaságban, akkor stabilitásra, gyorsaságra lesz szükség", különösen az új szerkezetű magyar gazdaság felépítésének említett folytatásához.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara számára 2012-ben 2,7, tavaly pedig 1,9 milliárd forintos bevételt jelentett a kötelező kamarai tagság újbóli bevezetése. Az intézmény egyszer már létezett – az első Orbán-kabinet vezette be, majd a szocialisták megszüntették. Ezt követte az újbóli bevezetés 2012-től. A rendelkezések értelmében minden hazai vállalkozásnak (2012-ben 708 ezernek, tavaly azonban – miután az agrárcégek az agrárkamarához kerültek – már csak 545 ezernek) kötelező befizetnie a tagdíjat. Ez ötezer forint – amennyiben egy cég elmarad, akkor már az adóhivatal kéri tőle ennek a dupláját. A fenyegetés viszonylag hatásos is: a vállalkozásoknak csak a harmada nem fizeti be a díjat, amelyért cserébe eddig sokat nem kaptak (az megyei kamaránként eltér, mire van lehetősége egy csupán regisztrált tagnak, és mit tesznek érte).

Parragh László, a kamara elnöke a Népszabadságnak adott interjújában azt mondta: "marhaság", hogy ő Orbán szekértolója volna. Azt azonban kijelentette, hogy a kabinet a vállalkozók érdekeinek megfelelően politizál, hiszen – mint mondta – amióta ő a kamara elnöke, "mindig nőtt az újraelosztás mértéke, csak most, az Orbán-kormány csökkentette." Valójában azonban az Orbán-kabinet alatt nőtt az újraelosztás mértéke, amely ma már a GDP 51 százalékát közelíti.

A kamarától mindenesetre a budapesti vállalkozók eddig kétfajta elektronikus levelet kaptak: az egyik a díjfizetésre szólított fel, a másik pedig az MKIK tájékoztatója volt a rendezvényről. 

A tájékoztató levél 

"Tisztelt Vállalkozó!

Engedje meg, hogy ezúton is tájékoztassuk Önt arról, hogy a korábbi évek hagyományaihoz híven, 2014. március 19-én megtartottuk az MKIK „Gazdasági Évnyitó" című rendezvényét. Az eseményt, – amelyen több mint 350 vállalkozó vett részt az egész országból – Dr. Parragh László, az MKIK elnöke bevezető előadása nyitotta meg, amelyről a videofelvétel itt, míg a kivetített előadás anyaga itt tekinthető meg.

Ezt követően Orbán Viktor miniszterelnök – akit elkísért Varga Mihály pénzügyminiszter is – beszéde hangzott el, amelynek videofelvétele itt látható. Az Évnyitó záróakkordjaként a magyar gazdaság dinamizálását és a munkaalapú társadalom továbbépítését célzó közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyet az MKIK elnöke és Magyarország miniszterelnöke írt alá. A dokumentumszövege itt olvasható."

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.