Igazak

Magánutat nem kommentálunk – mondja meggyőző őszinteséggel az összes kormányzati illetékes a trónörökös házaspár bahreini látogatásáról.

– A miniszterelnökre nézve hízelgő, hogy azt gondolják, ilyen csinos és fiatal felesége van – kacsint a kamerába a mindig pol- és genderkorrekt Lázár János, világossá téve, hogy Orbán Ráhelre céloz ugyan, de a reprezentatív nej az ő gondolkodásában ugyanolyan státusszimbólum, mint Tiborcz István divatosan szűkre szabott Brioni-öltönye, vagy az a politikai alapjog, hogy a csapat- és családtagok könyékig turkálhatnak a közpénzben. (Mit szól ehhez Pokorni Zoltán? Vajon most is a kézlevágásra szavazna, mint 2010-ben?)

– Semmi közötök hozzá, hogy mennyit költöttünk eddig az olimpiátokra – dörgöli lapunk orra alá az ország legfényűzőbb irodájában székelő és minden idők legtranszparensebb olimpia­rendezésére készülő Budapest 2024 Zrt., közvetlenül azelőtt, hogy az adatvédelmi hivatal az információk átadására kötelezi.

– Mostantól egy forintért kommunikál a kormány az ő népével: aki nem hiszi, járjon utána – vigyorog a képünkbe a hetente fél- (egy?) milliárdot költő propagandaminisztérium, feldobódva a saját remek és végtelenül korrekt (vö. morális rendszerváltás) ötletétől.

Hogy összeköti-e valami a fenti kijelentéseket – már a végtelen cinizmuson és a választók hülyének nézésén kívül –, azon még van idő töprengeni: 2018-ig biztosan ez lesz a stílus, és változni is csak akkor fog valami, ha addigra észrevesszük, hogy az utolsó fillérünket is ellopták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.