Kisemmizve

Nagyon elkeseredtem, amikor értesültem a legújabb MSZP-botrányról. Mert ez nem Simon Gábor ügye, hanem az MSZP-é. Mert ha a pártelnök nem tudott eddig a dologról, akkor az a baj. Ha tudott, akkor az egy disznóság.

Ma már – úgy gondolom –, amit a kormányzó párt emberei az elmúlt három és fél évben lenyúltak, az nagy valószínűséggel százszorosa annak, amit a pártelnök-helyettes elsumákolt. De hát eddig sem az MSZP-nek állt a zászló, most aztán végképpen lenullázhatják magukat. Hiába jött egy fiatalabb nemzedék az MSZP-be, azok is a „régi motorosok” stílusán szocializálódtak. (Bizonyíték erre a Zuschlag-ügy.) Nem sajnálom őket, csak a milliónyi becsapott embert.

Nagy átkunk, hogy sem jobb-, sem baloldalon nem termett hazánkban az utóbbi 25 évben tehetséges, megfelelő látókörű és egyben becsületes politikus, aki vállalta volna ennek az országnak a vezetését. Ahogyan látszik, újabb négy évet kell várni, amíg (talán) akad ilyen. Lehetne máris azon gondolkodni, mit és hogyan kellene tenni, hogy legalább négy év múlva kiléphessünk ebből az ördögi körből. Az ellenzéki oldalnak az utóbbi másfél évben bemutatott kínlódása (hogy erősebb kifejezést ne mondjak) bizonyítja, hogy nagyon nehéz lesz megújulni. De már most el kellene kezdeni a bizalom újjáépítését, messze elkerülve mindenkit, aki az eddigi politikai cirkuszban szerepelt.

Krepler Károly

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.