Horváth László: Bírálat demokratikus pártjainknak

Uraim, ne legyenek olyanok, mint 1526-ban Szapolyai János, aki azért nem ment el Mohácsra, mert király akart lenni. Ne legyenek olyanok, mint bármely három magyar, aki egy kérdésben háromfelé húz.

Vészhelyzet van. Cselekedni kell közösen, összefogva. Nem holnap, mert az már késő lehet, hanem még ma. Azonnal. Az MSZP és az SZDSZ politikai és gazdasági hibáinak halmazától 2010-ben besárgult az ország. Sajnos nagyon. Az nem következett be, amit ebben az újságban vizionáltam: ha a Fidesz kétharmaddal győz, akkor lehet, hogy a következő választás 2030-ban lesz. De minden más megvalósult. Minden, amit Magyar Bálint és szerzőtársai leírtak a Magyar polip – posztkommunista maffiaállam című nívós összeállításukban.

Csakhogy ez a munka túl magas színvonalú ahhoz, hogy az egyszerű emberek megértsék, átgondolják, megváltoztassa az ítéletüket. A Fidesz politikája az egyszerű emberek gátlástalan megvezetése, és ők vannak sajnos többen. Dürrenmatt már 1956-ban megfogalmazta Az öreg hölgy látogatása című drámájában, hogy az embereknek ára van, az emberek és sajnos az igazságszolgáltatás is megvásárolható. A Fidesz az egyszerű emberek jelentős részét kábítással és tudatos félrevezetéssel már megvásárolta.

A magasabb IQ-val rendelkezők meg földet, trafikot, közbeszerzéseket, EU-s pénzeket kaptak és kapnak. Nincs igaza Békési Lászlónak, aki azt mondta, hogy ez a rendszer önmagától fog összeomlani, mert elfogy a szétosztható vagyon. Közbeszerzés mindig lesz, az EU-s pénzek meg csak az EU felbomlásával szűnnek meg, ami ugyebár Orbán Viktor minden várakozása ellenére sem fog bekövetkezni.

Egyes november havi felmérések szerint a Fidesz–KDNP 49 százalékon, az MSZP 20 százalékon, a Jobbik 13 százalékon, az Együtt–PM 9 százalékon, a DK 5 százalékon, az LMP 3 százalékon áll a biztos pártválasztók között. A részvétel most 56 százalék körül lenne. Tíz hónap kemény egyeztetése után a demokratikus baloldal két kiemelkedő pártja végre összefogott, és megtalálták azt a módszert, hogy a 2014-es országgyűlési választáson a szavazók dönthessék el a miniszterelnök személyét. Persze csak akkor, ha győznek. Egyéni ambíciók? Igen, azok. Nem csak a részükről.

De a csata a közvélemény-kutatások, az elkeseredett magyar emberek és a Fidesz szerint is jelenleg a demokratikus ellenzék számára vesztésre áll. Arról senki sem beszél, hogyan lehetne összekovácsolni a szétzilált demokratikus ellenzéket. Bajnai Gordon egyik felszólalásában elmondta, hogy öt hónappal a választások előtt nem fogja szétrobbantani az MSZP–Együtt–PM-koalíciót. Csak jelenleg messze nem állnak nyerésre. Az országgyűlési választások elvesztését viszont nem engedhetjük meg, mert abba az ország beledöglik. A magyar emberek számára most egyetlen út van: minden demokratikus pártvezetőt leültetni egy ellenzéki kerekasztalhoz. Mindenkit.

Ha a jelenlegi helyzet marad, akkor a 2014-es választás a demokratikus oldal számára elveszett. Olyan a választási törvény, hogy szinte minden körülmény a maffiaállam malmára hajtja a vizet. Ha véletlenül mégse sikerülne, akkor belép a választási csalások eltervezhetett rendszere. A jelen helyzetben még nincs szükség effélék megszervezésére, mert a demokratikus oldalt szétzilálta az alkalmatlanság és az átgondolatlanság. Ha sikerül az ellenzéki kerekasztalt megszervezni még ebben a hónapban, ha sikerül előválasztásokkal eldönteni a választási körzetekben az összes részt vevő párt emblémája alatt induló képviselőjelölt személyét, akkor még nyerhető ez a választás.

Sok munkával, összehangolt reklámmal, a tömegek apátiájának elűzésével. Azután majd a Duna jege helyett a Puskás Ferenc stadionban megszavazzuk a miniszterelnök javasolt személyét. Lehet most még húzni az időt, helyezkedni, új pártokat alapítani nem kevés állami támogatás reményében. Töretlenül hinni abban, hogy csak az Önök pártja fog kiemelkedni a sokaságból és csak az Önök pártja buktathatja meg a jelenlegi öncélú, alattomos, korrupt, egyes egyének további gazdagodásának jól megalapozott útján járó rezsimet.

Azt a rezsimet, amely tudatosan, megfontoltan, diktatórikus módszerekkel, a magyar emberek tömegének sikeres megtévesztésével, kihasználva a 2010-es lehetőséget, uralja az országot, a parlamentet, a végrehajtó hatalmat, a jogot, a közjogi méltóságok helyét, sőt még a független bíróságok ítéletébe is beleszól. Ennek betudhatóan a magyar emberek millióit tartós szegénységbe süllyeszti. A kilátástalanságot, a csömört, az éhezést, a munkanélküliséget, a kivándorlást, az egészségügyi ellátás, az oktatás, a kultúra színvonalának romlását teremti meg. Feléli a bérmunkások magán-nyugdíjmegtakarításait, a Takarékszövetkezetek vagyonát és sorolhatnám. Ha nem sikerül 2014-ben a győzelem, akkor Magyarország erkölcsileg és anyagilag tovább csúszik lefelé. Szétesik, kipusztul, gazdaságilag összeomlik.

Azután a maradványt átadhatjuk Romániának (Tiszántúl), úgyis terjeszkedni kívánnak mostanában kelet felé, elmozdulhatnak talán nyugatnak is. Régi, 1920-as vágyuk. Továbbá Szerbiának a Duna–Tisza közét, mondjuk Kecskemétig, Horvátországnak (Baranya, Somogy), „visszaadjuk” Ausztriának Sopront, Szlovákiának meg a Balatont és a Kecskeméttől északra eső területeket. A Parlament épületére meg tegyünk egy nagy lakatot. Mi, demokratikusan gondolkodó mai magyarok a harácsoló maffiaállam leváltásának feladatát összefogás hiányában nem tudtuk megoldani.

Vigyázzunk, nehogy bekövetkezzen!

A szerző közgazdász

*A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.