A szerk: Piramis

Kár, hogy nem éljük meg, pedig igazán érdekelne bennünket, vajon néhány ezer év múlva milyen magyarázatot talál az akkori civilizáció azokra a furcsa, látszólag semmire sem jó építményekre, amelyekre a Kárpát-medencében bukkan tucatszám.

Az ovális alakú betonteknőknek talán valami űrbéli navigációs szerepet tulajdonítanak, esetleg az egyiptomi piramisokhoz hasonlóan temetkezési helynek tartják majd. Utóbbi nem is áll távol a valóságtól: ezekben temetik a magyar futballt. Most mindenképpen. Csak még nem eléggé díszesek. De élő emberből már most is majdnem olyan kevés van ezeken a pályákon, mint a piramisokban. Sírni jár beléjük az a néhány lélek, siratni a focit.

Igazán nem unortodox gazdaságpolitika akár fölösleges beruházásokkal is élénkíteni a gazdaságot. Régen kitalálták már, hogy a válságból való kievickélés érdekében akár piramisokat is érdemes építeni.

Orbán piramisai a stadionok, amelyekkel megszórja az országot. Észérveket ezzel együtt sem tudunk hozni arra, miért éppen kis és nagy arénák tucatjaira van leginkább szükség ma Magyarországon, így mégiscsak érdemes megfontolni, hogy nem a földönkívüliek légi járműveinek landolására épülnek-e ezek a létesítmények.

Mert valami rejtett értelemnek mégiscsak lennie kell. Az, hogy nem találjuk, csak azt jelenti, hogy még mindig nem értjük eléggé a nemzeti együttműködés rendszerét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.