Mikor lesz már Schmitt doktor?

„Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2013. október 28-án Hagelmayer István-díjat adományozott Schmitt Pálnak. Magyarország előző köztársasági elnökének, az Országgyűlés korábbi elnökének kitüntetésével kapcsolatban a valós és tényszerű híradások mellett sajnálatos módon nemtelen, Magyarország választott vezetőinek tisztességét kétségbe vonó, a magyar jogállamiság és demokrácia alapjait kikezdő cikkek is napvilágot láttak. A legolvasottabb közéleti napilap 2013. november 16-ai számában olyan írás is megjelent, amely a Számvevőszék első elnökének tisztes emlékét felhasználva támadta meg Hazánk korábbi legfőbb közjogi méltóságát és Magyarország egyik kiemelten fontos független intézményét, a közpénzek felhasználása és a közvagyon használata felett őrködő Állami Számvevőszéket, amely ezeket a támadásokat a leghatározottabban visszautasítja” – olvasható a hivatal közleményében.

A kommüniké Lengyel László Ahol gyalázat van, ott gyalázat van című írásának megjelenése napján (Népszabadság, november 16.) született. Túl azon, hogy engem is felháborít a Magyarországot ért újabb nemtelen támadás, érdemes arra kitérni, miért kapta a volt államfő az exkluzív elismerést. Elnöksége idején nem habozott aláírni a hivatal vezetőinek kinevezését és az ÁSZ-szal kapcsolatos törvényt. Hozzájárult továbbá ahhoz is, hogy „az Állami Számvevőszék állománygyűléséhez is helyet biztosított az Országgyűlés Felsőházi Termében, ahol személyes részvételével hitet tett a közpénzügyi ellenőrzés alkotmányos megerősítése mellett”.

Belegondolok: ha Schmitt Pál csak minden tizedik rendszerváltó törvény aláírásáért kapna egy díjat, kenterben verné a hatalma és élete vége felé érmektől roskadozó zakókban látható Leonyid Iljics Brezsnyevet.

Egy elismerés, pontosabban jóvátétel azért még okvetlenül járna a Nemzeti Együttműködés Rendszere egykori, soha el nem múló érdemeket szerzett motorjának. A Semmelweis Egyetemé, amely doktori címét – ahogyan a legilletékesebbtől, vagyis tőle tudjuk – igazságtalanul vette el. Amikorra elfogadják az általa korábban többször megígért PhD-dolgozatát, ismét dr. Schmitt Pálról beszélhetünk majd.

Lantai András

 

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.