Sírgödör peremén

Az ellenzéki oldalon álló választó kapkodja a fejét. Mi az ördög történik a politikai baloldalon? A letaglózó 2010-es választási vereségből sem tanultak? Elfelejtették a narancsszínű tablókat?

Papolnak az összefogásról, de közös nevező keresése helyett, szinte mindenki diktátumokkal hozakodik elő. Nyomokban sem látszik államférfiúi bölcsesség, sem a legalapvetőbb elvárás megértése: – Parlamenti, vagy oda vágyó pártoknak és vezetőiknek nem saját idealista álmaikat, hanem az irányítani kívánt társadalom érdekeit kell képviselniük!

A másik oldal meg lassan nevetőkórt kap, mert ők bezzeg pontosan tudják azt, amit a baloldali erők látszólag nem értenek: – Csak nagyon széles körű összefogás lehet képes a nagyfőnök rendszerét leváltani. (Mint a profi bokszban. Ha az aktuális bajnokot nem tudod ronggyá verni, a pontozók őt hozzák ki győztesnek.)

A nemzet vezetőjének markában van az egész ország. A törvényhozás, az Alkotmánybíróság, az államhatalom minden szerve, a büdzsé, a nemzeti bank valutatartaléka, a szilárd hűbéresi piramis, s talán a legfontosabb, a sikerpropagandát harsogó közmédia.

Vezérünk még egyszer nem veszíthet. Hatalma megvédésének érdekében „semmitől” sem fog visszariadni. A 2014-es választás nem pártok és programok megmérettetése lesz, hanem „háború”. Olyan létküzdelem, amelyben nem lesznek elvek és szabályok, nem lesz etika, sem önmérséklet.

Ha az ellenzéki baloldalon ilyen nyilvánvaló tényt sem ismernek fel, érdemtelenek a választók bizalmára. Hazánk felemelése több értelmet kíván.

Több értelmet és több alázatot. A szocialista-liberális kormányok baklövései, ostobaságai eredményezték a viktorista túlhatalmat. Az MSZP árulóinak kiszivárogtatása nyomta víz alá az egész baloldalt, de az érdekelt pártot nemigen hatja át a felelősség érzete, a jóvátétel szándéka.

Márpedig valamit jól meg kellene értenie minden baloldali politikusnak! Utolsó dobásuk következhet.

Ha a Magyar Köztársaság, a nép védelmében sem lesznek képesek felülemelkedni pártérdeken, egyéni ambíciókon, csip-csup sérelmeken, esélyük sem lesz választást nyerni. Maradék hitelességük is odavész, s önmagukkal együtt a demokráciát is sírba rántják.

Ilyen súlyos, történelmi bűn elkövetőivel szemben jogossá, igazzá válna a kormánypártiak hazaárulózása.

Ács Zoltán

 

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.