A szerk.: Sikerrecept

Szeretne a kedves olvasó évi 40-50 millió forintnyi ingyenpénzt kapni az államtól? Figyelem, megmondjuk a tuti receptet: a biztos megélhetésen túl viszonylagos jólétet is garantáló égi adományért a következőket kell tennie.

1. Lépjen be a Fideszbe. Szervezzen gazdatüntetéseket a kormány ellen a Fidesz ellenzéki periódusában, de még véletlenül se lázítsa a gazdákat – bármenynyire indokolt lenne is –, ha a pártja kormányra kerül. Barátkozzon fontos fideszes politikusokkal, hívja őket gulyáspartikra, avatásokra. Ápoljon baráti viszonyt az agrárminiszterrel vagy még inkább a miniszterelnökkel, tegyen neki(k) kisebb-nagyobb üzleti és baráti szívességeket.

2. Legyen néhány, a tyúknál nagyobb háziállata mutatóba, hogy „állattartó gazdának” minősüljön. De ha nincs, az sem akkora baj, végül is kényszerhasznosításra bárki kaphat földet: sem megindokolni, sem nyilvánosságra hozni nem kell a döntést.

3. Ha az első két pontban foglaltak nagy részét már sikerült teljesíteni, igényeljen földet az NFA-tól ideiglenes hasznosításra. Érdemes szólni a környékbelieknek, hogy ők ne fáradjanak ilyesmivel, mert az adott földterületet már elígérték. Ezek után már csak annyi tennivalója van, hogy várja a földalapkezelő levelét, illetve később az uniós támogatásokról szóló értesítéseket. Ha sikerül egy néhány száz hektáros földdarabra szert tennie, már a zsebében is érezheti a milliókat.

Ugye, hogy nem is olyan bonyolult? A törvényesség miatt meg nincs ok aggódni, már hogyne volna törvényes mindez, hiszen magukra szabják a törvényeket. Hasznos mindez az államnak, az adófizetőknek, a mezőgazdaságnak? Na, ez az, ami senkit nem érdekel. Önt se zavarja: tartsa a markát meg a száját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.