Ferenczi Krisztina: A felcsúti ingatlanszendvics

Orbán Viktor új házat vett Felcsúton, éppen a felesége és az édesapja ingatlana között, így a húsvétra felépülő stadion mellett összeáll egy három házból álló, 7000 négyzetméteres családiingatlan-szendvics is.

Ha ezt az információt értelmezzük a miniszterelnök, mint a fociakadémiáját működtető alapítvány alapítója tavalyi nyilatkozatával, miszerint „valahol itt, a pályák végén, ahol a természet kezdődik, kellene egy komolyabb szállodát is építenünk”, megkaphatjuk azt a másik szendvicset, aminek belsejét – meglehet, enyhe képzavarral – a hatalom és saját ingatlanjai közé tett labdával ábrázolhatnánk.

Hogy még elevenebb legyen a kép, tegyünk a szendvics alá játékból egy méretes tálcát, ami történetesen a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó tulajdona: a kertek végében fekvő, szívós munkával évtized alatt több tagból felvásárolt, júniusban három-három hektárrá összevont termőföld szolgálna erre a célra.

Szabad a gazda! Következhet a varázslat, jöhet a vásárló! Legyen az Orbán futballalapítványa akár vagy az annak tulajdonában lévő Pro Kvóta Kft. vagy valaki más. Ezúttal is kiiktathatóak a szabadpiaci értékesítés gyötrelmei, áralkujai, ezúttal sem ilyen méltatlan körülmények között kelnének el a családi vagyontárgyak, miként a Haris közi lakással, a sárazsadányi földekkel sem így történt – előbbit áron felül Kékessy Dezső veje, utóbbit ismeretlen áron maga Kékessy, Lévai egykori üzlettársa, egyébként az első Orbán-kormány párizsi nagykövete vette meg.

És szabad az ár.

József főherceg egykori majorsága a közeli alcsúti Hatvanpusztán kétszer ekkora,13 hektár, öt műemléki épülettel – kettőben évek óta építkeznek. A helyiek szerint a miniszterelnöki házaspár – papíron Orbán Győző ingatlancége. Úgy tartják: itt lehet majdan az Orbán-dácsa.

„Ha üzletileg is ki akarjuk hozni az egyébként nonprofit alapítványból a létesítményekben rejlő lehetőségeket, még sokat kell dolgoznunk” – mondta ugyancsak tavaly a miniszterelnök.

Ez is egy szendvics. A föld és a stadion, köztük házak
Ez is egy szendvics. A föld és a stadion, köztük házak
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.