Uj Péter: Új korszakok

"Nem a ciánra, igen a munkahelyekre!" (Tabajdi Csaba sajtóközöl)

Új korszakba léptünk, világos, bár én kibírnám, ha egyszer két hónapig nem kéne új korszakba lépni, mindegy, egyéni sirám, óhaj, panasz, ellenvetés, a lényeg, hogy új korszakba vagyunk lépve, szügyig. Új korszakba, kedves barátaim, részben a növekedési fordulatéba (abból is volt már legalább három-négy év alatt, aztán nem vagyunk beljebb tőle, illetve beljebb még esetleg, de följebb semmiképpen), no meg a béremelésekébe, amely béremelések végre belső erőből, tisztességből, becsületből, függetlenségből táplálkoznak, és nem hitelből. Az nem mindig világos, hogy hogyan tud, mondjuk, harmincszázalékos béremelés hitel nélkül táplálkozni a nullaszázalékos növekedésből, de ezen se akadjunk föl, amikor, mondom, új korszakba értünk.

A korszakváltások új korszaka köszöntött befele.

Az új korszak a minden korábbinál nagyobb szavak világa, de csak méretében újszerű, mert a mi világunk már csak szavakból áll egy ideje, abból épül-szépül.

Az új korszakok legújabbika kampánykorszak elsősorban, nem mintha nem lett volna kampánykorszak az összes előző, még szerencse, hogy a köztársasági elnök fölszólított, hogy akkor csak csendben, halkan tessék, a közérdek figyelembevételével. Okos, fontos megszólalás volt. Olyan nagy szükség volt rá, mint egyszeri házelnöknek a rendeleti kormányzásra meg a nagyobb mozgástérre.

Az új korszak új szelét megérezte (ha már fújni nem fújja) Bajnai Gordon, a szociális temetés ellensége is, aki eddigi legváratlanabb húzásával a Facebookon megkontrázta Orbánék esküvő-bulvároffenzíváját egy kilencvenéves nagymama-születésnappal. Látszik még bőven fejlődési lehetőség, és nem lehetünk nagyon messze Szanyi Tibor másod-unokatestvérének névnapjától, Szájer József unokahúgának a nővérének az anyósának az ezüstlakodalmától, néhány keresztelő, aztán a kuyta-örökbefogadások, állatsimogatók, Mesterházy Attila megöleli a rozmárt, Semjén Zsolt őzgi…, ja, az nem. Arra vagyok még kíváncsi, ki teszi föl magáról az első twerkelő videót. Török Zsoltra tippelek. (Gyurcsányt nem ér.)

Az ifjú pár a paparazzik körében
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.