BMX

A júniusi szárszói találkozón Farkasházy Tivadar B jelű biciklit adott Bajnai Gordonnak és M jelűt Mesterházy Attilának, a kezükbe pedig egy X rendszámot. Ha csak egy sátor alatt, néhány pillanatra is, de szövetségre kényszerítette őket a választási voksokért. Valahogy nem volt őszinte a mosolya a BMX-re ültetett két szereplőnek. Akkor sem, ahogyan sem azelőtt, sem azóta egymás társaságában. A képek sohasem két leendő kormányzó harcostársat mutattak, hanem két olyan pártvezért, aki a legjobb esetben maximum hajlandó lesz majd elviselni a másikat a hatalomban.

Csakhogy erre a hajlandóság mindkettejükben akkor lenne meg, ha a másik lenne ennek a politikai artistamutatványnak a tartóembere. A másik vállára mindketten felállnának. Nekik valóban BMX kell, tandemen ők nem fognak tekerni a választásokig.

Az előválasztásos ötletelés ennek a beismerése. Ebben legalább van már egy kis őszinteség, félre lehet tenni végre az álmosolyt, ami sokszor annyira kényszeredett volt, hogy vicsorításnak hatott. Az őszinteségen keresztül vezethet az út a baloldal választási győzelméig, még akkor is, ha ez ebben a pillanatban nagyon távolinak, semmiképpen nem 2014-esnek tűnik.

A győzelemhez előbb magukat kellene legyőzniük, most viszont egyelőre egymást akarják.

Rázós ez a terep nagyon, valóban elkel rajta a BMX kerékpár.

Taposhatják a pedált bőszen, sok idő viszont már nem maradt arra, hogy eldöntsék kettejük versenyét. Ha ez nem megy, lehet, hogy mindkettőjüknek le kell adni a szerelést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.