Megyesi Gusztáv: Az E-szektor elfoglalása

Jelenti az MTI, hogy a kereszténydemokrata néppárt „mély megdöbbenéssel vette tudomásul az Egyenlő Bánásmód Hatósága előtt megkötött egyezséget az MLSZ és a Háttér Társaság a Melegekért nevű jogvédő szervezet között”, melynek értelmében a családi szektorba szóló kedvezményes jegyeket ezután az azonos nemű párok is igénybe vehetik.

Öt, lufikkal feldíszített kamionnal indult a menet
Öt, lufikkal feldíszített kamionnal indult a menet

Túl azon, hogy ideje volna már nemcsak pár soros közleményben tudatni a mély megdöbbenést, hanem meg is mutatni, hogy néz ki egy párt mély megdöbbenés közben, nem tudni, hogy mi a megdöbbentő a történtekben. A kereszténydemokratáknak igazán illene tudniuk, hogy itt egy folyamatról van szó, mely leginkább a Téli Palota elfoglalásához hasonlítható szörnyűséghez vezet majd.

A Heti Válasz nevű kormányorgánum főszerkesztő-helyettese legutóbb a reveláció erejével ható cikkben mutatta ki a küszöbönálló veszélyt, nevezetesen, hogy a melegek mint kisebbség annyira elszemtelenedtek, hogy hamarosan diktatúrát fognak gyakorolni a többség felett. Ennek máris konkrét jelei vannak. Példának okáért sok országban nem szabad uszítani ellenük, tilos az erőszakos átnevelésük, sőt az Európai Unióban, minden bűnök legfőbb melegágyában nemcsak a származás, de a nemi identitás és a szexuális irányultság is védve van.

Ezek a jelenségek, tehát, hogy egy csoportot nem szabad ütlegelni, kutyát ráuszítani, de még megkülönböztetni sem, egy hamarosan bekövetkező diktatúrát vetítenek előre, ami most már magában foglalja a Népstadion családi, E-szektorának is a Blitzkrieg-szerű lerohanását, s mindez, a szerző fordulatával élve, alapjaiban veszélyezteti a heteroszexuálisok mindennapi boldogságát. Mert egyébként, tesszük már mi hozzá, a heteroszexuálisok ab ovo boldog emberek, nyugodtan, egyenletesen alszanak, mert tudják, hogy családi szektorukat megvédik a diktátorokkal szemben.

Itt jegyezzük meg, hogy a kereszténydemokrata megdöbbenés nyilván alaposan felforgatja majd a futballvilágot. Tudni kell, hogy az MLSZ már évek óta ad ki kedvezményes családi jegyeket, de még egyetlenegyszer sem tiltakozott meleg szurkoló, hogy ő nem vehette igénybe.

Az MLSZ azért engedett a jogvédők kérésének, mert az izraeli meccsen történt botrány és a következményei rádöbbentették arra, hogy a pályán elért sorozatos kudarcokat sikernek lehet ugyan beállítani, ám a rasszizmus meg a diszkrimináció nem játék, okosabb legalább elvi gesztusokat tenni, ha már a végóráit élő, dekadens európai futball jutott nekünk.

Valamikor, a Heti Válasz indulásakor még azt írta volna az ember ilyen cikk után, hogy ennyire primitíven azért még egy kormánylapnál se illik írni, tessék legalább a szakmai méltóság megőrzése végett az ilyen cikket visszaadni, legelőbb is a színvonal okán. Ma viszont a cikk már egyáltalán nem lóg ki a sorból, sőt, azt kell mondani, hogy ilyen finoman és kesztyűs kézzel nem buziztak mostanában kormánylapban, ez már annyira emelkedett és frusztrációmentes produktum, annyira az ember legnemesebb ösztöneire hat, mint egy Semjén Zsolt-beszéd a ló hátáról.

Csupán az érthetetlen, hogy ha már a kereszténydemokraták megdöbbentek az MLSZ döntésén, miért vették mégis tudomásul. Ez nem vall férfiasságra. Annál is inkább nem, mert amint arra a Comment-blog.hu-n is rámutattak, más kisebbségek is erősen mozgolódnak, példának okáért a mozgássérültek vagy a vakok, utóbbiak egyenesen ingyen vihetik fel a kutyájukat a buszra, holott a dolgos többségnek fizetnie kell. Ez már csakugyan a posztkommunista, liberális diktatúra előszobája.

A szerző az Élet és Irodalom munkatársa

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.