Felcsúton

Meglehet, a kormánypárt kommunikációs stábjának illetékese vigyorogva, kezét dörzsölve dőlt hátra a szolgálati Audi hűs bőrülésén tegnap délután: jó mulatság, férfimunka volt! Az esti whisky kortyolgatása közben tán gyönyörrel élte át újra a jól végzett munka minden stációját.

Hiszen milyen hibátlanul működtek már a hírszerző csatornák is! Az elsők között tudta a Fidesz-központ, hogy Bajnai Felcsútra menne a sajtót tájékoztatni. Ujjgyakorlat volt rászervezni néhány fiatalt: egy telefon, s ment is a maffiabaloldalas egyenmolinó, egy másik hívás, és előkerültek a plasztiklibák. No, és aztán Felcsút! A fociakadémiát őrző cég vezetése rögvest megérezte, melyik kavicsút lesz balesetveszélyes egy nap alatt, hová nem szabad beengedni Bajnait. Az önkéntes ellentüntetők megszervezése már szót sem érdemel, arrafelé percek alatt akad néhány tucat belőlük. Már csak a kmb-sre kellett rácsörögni, nehogy valami gond legyen, mert azért ez mégiscsak demokrácia, szólásszabadsággal, miegyébbel, véletlenül se vegzálják a tüntetőket.

Mondhatnánk, hogy új fejezet nyílt a politikai csatározásokban, beszélhetnénk – ki tudja, hányadszor – mélypontról, minden eddiginél rettenetesebb hatalomféltésről, arról, hogy ennél már tényleg nincs lejjebb. De hagyjuk most a kiteljesedő Orbán-világban mindinkább közhellyé kopó minősítéseket, rögzítsük csak a tényeket.

Magyarország egykori kormányfője, Bajnai Gordon Felcsútra utazott, hogy a sajtó képviselői előtt kifejtse nézeteit a falu több pontján, ám ebben korlátozta őt egy tucatnyi tüntető. Őket a Fidesz-központból instruálták. Mindehhez rendőrök is asszisztáltak. Csak hogy tudjuk, hol élünk. (A szerk.)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.