Uj Péter: Véres frakció-Verdun Gyulán

A kormányzat nem rest az emberek, a magyar családok érdekében átlépni a Rubikonok garmadáját, átvágni több tucat gordiuszi csomót, illetve pürroszi győzelmek egész sorát aratni. A rezsicsökkentés érdekében vívott, hosszú, heves, elkeseredett küzdelem azonban meghozta mindannyiunk számára kedvező gyümölcsét.

(Ugyanitt szeretném átadni Grétsy László nyelvápoldai különüdvözletét, amiért az aktuálpolitika kulcsszereplői végre fölhagytak a „rezsiköltség” kifejezés, úgy is, mint tautologikus pleonazmus használatával.)

Summa summarum: Jávor Benedek és Schiffer András széles körben elhíresült gladiátorharca halovány rózsaszín retikülös catfight volt ahhoz képest, ami a sorozatos Rubikon-átlépésben kulminált gyulai Fidesz-frakcióülésen zajlott. Patakvér folyt, értesülésünk szerint. Mindenki értesülése szerint. Kisebbfajta verduni vérszivattyú bontakozott ki. (A nyilatkozatokból legalábbis.)

Annyira elkeseredett küzdelem folyt az emberekért, az emberek érdekében, hogy a Fidesz meghatározó politikusai még legendás fegyelmezettségükről, a szivárgásmentes összezárás kötelezettségéről is elfeledkeztek, és orrukon-szájukon szivárogtattak: mintegy kábé negyven tucat esetben nyilatkoztak oda az érdeklődő médiákoknak, hogy micsoda egy ádáz harc van kitörőben frakción belül.

Rogán Antal maga vagy húsz alkalommal mondta el, tévének, rádiónak, nyomtatott papírújságnak, számítógépes világhálózatnak, hogy hatalmas vita várható a gyulai ülésen a rezsicsökkentésről, hiszen sérthetik bizonyos önkormányzati cégek érdekeit. Több, a neve elhallgattatását megnevezni nem kívánó anonim fideszes képviselő pedig hatalmas vitára számított a rezsicsökkentésről Gyulán, mivel sérülőben vannak önkormányzati cégérdekek. A kihelyezett ülésre kiérkező Pálffy István KDNP-s újságíró-honatya középkategóriás személygépjárműjéből az Index riporterének kifejtette, hogy a rezsicsökkentésről hatalmas vita lesz a frakcióban, hiszen sértheti bizonyos önkormányzati cégek érdekeit. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke ezzel szemben úgy vélte, hogy hatalmas vita zajlik a rezsicsökkentésről a frakcióban, és ennek csak látszólag mond ellent az a megállapítása, hogy a „rezsicsökkentést mindenki elfogadta, mindenki támogatja”, mert hiszen a mikéntjéről folyt a késhegyig menő kardkikard, különös tekintettel az önkormányzati cégek ellenérdekeltségeire.

De föllélegezhetünk: az ádáz csatát megnyertük. Az utolsó pillanatig kétséges volt, igazi háromesélyes meccs, de végül minden jó, ha vége jó alapon megnyerte a Fidesz, megnyertük mi, magyarok, mi, emberek. A rezsi csökkentve van. Föllélegezhet az ország.

(Csak a kurva Mogyi prémium szotyi ment föl vagy tizenöt százalékkal a múlt héten, ezzel csináljatok már valamit!)

Németh Lászlóné és Cséfalvay Zoltán egyeztet a Fidesz gyulai frakcióülésén
Cséfalvay Zoltán, Németh Lászlóné
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.