Piros lufi

A rendőrség az átszervezés alatt zavartalanul működik. Mint minap beszámoltunk róla, a belügyminiszter úgy döntött, hogy a maffiával való összejátszás, de minimum annak gyanúja miatt lecseréli a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözéssel és gazdaságvédelemmel foglalkozó részlegeinek komplett személyi állományát, továbbá megszünteti a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni osztályát. Így is maradt elég szufla a szervekben ahhoz, hogy 480 rendőr és finánc pont a reform közben csapjon le az ozorai goafesztiválra, ahol találtak is egy goafesztiválra való kábítószert a hozzárendelt dílerekkel és fogyasztókkal, továbbá gázspray-t, viperának becézett teleszkópos acélhusángot, továbbá, borzalom, egy nyolccentis kést is.

Az ozorai fesztivál nem is Ozorán van, érdekes, hogy ennek ellenére a rendőrök is tudták, hol kell keresni (Dádpusztán, a megyehatár fejéri oldalán). Már csak onnan is tudták, mert megállapodásuk volt a rendezőkkel. Igaz, vonta meg a vállát a rendőrségi szóvivő, az csak a bejáratnál strázsálásra vonatkozott, arra nem, hogy időnként szétnézzenek a táborozók között, és megkérdezzék, ugyan mit árulnak a drogutcában, ahol a lakókocsikra állítólag ki is írták, hol mit kapni.

A fesztivál honlapján eltanácsolták a látogatókat a kábítószertől, mert az csak elrontja a zenei élményt, arról nem beszélve, hogy úgy a rendezvény, mint Magyarország egész területén tilos a birtoklása és a fogyasztása. A törvényeket mindenkinek be kell tartania, tehát a hatóság fellépését senki zokon nem ve heti. Azok nyilván nem is vették, akik, mint rebesgetik, fél órával a géppisztolyos rendőrök érkezése előtt tudtak róluk. Megint csak a rendőrségi szóvivőtől tudjuk, hogy a drogdílerek piros lufik eregetésével jelezték egymásnak a közelgő veszélyt, ami a mobiltelefon korában elég nagy hülyeségnek tűnik, de mit lehet tudni, ettől még lehet igaz is. Végül előzetes letartóztatásba vettek a több ezer fesztiválozó közül négyet, és találtak egy tényleg beszívottat is –mint egy blog megjegyezte, ekkora eséllyel a hatos villamoson is razziázhattak volna.

A pszichedelikus zenei fesztivál amúgy jó régen kerül évente megrendezésre, és eddig nem sok vizet zavart, legalábbis nem kerültünk miatta a világsajtó érdeklődésének fókuszába. Ellentétben más rendezvényekkel. Például azzal, ahol buzgón Sieg Heil!-eztek magyar és külföldi nácik, de ott nem emlékszünk demonstratív razziára. Nyilván mert ott se kábítószer, se kés, rend van, és szinte sose fenyegetnek senkit, legkevésbé országgyűlési képviselő a munkáját végző újságírót. Meg aztán ezt Magyar Szigetnek nevezik, ami azért, lássuk be, inkább a miénk, mint a goa és a pszichedelikus zene. Devecserben is leginkább azzal törődött a rendőrség, nehogy a cigányellenes felvonulóknak essen bajuk – arról már végképp nem tehettek, hogy azok magukat is megdobálták.

A lényeg mégiscsak az, hogy van még az országnak rendőrsége, amelyik tudja, mi a dolga, még ha éppen ki is van rúgva a fele, most már az Ozorához közeli Sárbogárd kapitánya is. Még két hét, és lesz itt rend!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.