Arrogancia

A Médiatanács hatalmi arroganciájának nincs határa. A „bármit csináltok, úgyis nekem, a hatalomnak volt, van és lesz igaza” üzenete árad a Médiatanács közleményéből, amelyben bejelenti, hogy alaki hiba miatt nemcsak az Autórádió Kft.-t, hanem a Klubrádiót és vele együtt az összes pályázót kizárja a 95,3-as, a 92,9-es és a 96,4-es frekvenciatenderekből.

A hatóságnak van képe úgy beállítani ezt a döntést, hogy a Klubrádió zárta ki magát a pályázatból azáltal, hogy pert indított, és az Autórádió pályázatát érvénytelennek nyilvánító bírósági döntés alapján a hatóságnak minden pályázatot újra meg kell vizsgálnia, és amelyikben hibát talál, azt ki kell zárnia.

Ne tévedjünk, ez az eljárás valójában nem a pályázatok újbóli alaki vizsgálatáról szól, hanem arról, hogy a Médiatanács minden eszközzel meg akarja akadályozni a Klubrádió fennmaradását. A csak fideszes delegáltakból álló testület végső soron el akarja hallgattatni a kormányt bíráló véleményeknek is teret biztosító rádiót.

Újra bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor nem írt igazat a Klubrádióért is aggódó Hillary Clintonnak küldött válaszlevelében, amikor úgy fogalmazott, a pályázatot teljesen átláthatóan bonyolították le, és a hatóság mindent elkövetett e fontos sajtóorgánum megőrzése érdekében. Ha ez a pályázat tényleg rendben lett volna, akkor most nem kellene mondvacsinált okkal az összes ajánlatot érvényteleníteni. Ha pedig a hatóságnak valóban fontos lenne a Klubrádió megőrzése, akkor nem tenne neki keresztbe, ahol csak tud.

Most éppen pályázata utólagos érvénytelenítésével. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.