Szórakozni pedig jó!

Az angol White Lies és a magyar Tankcsapda – két erős produkció azok közül, amelyek zárták az idei Szigetet. Amely körül idén is zajlottak az események: a főpolgármester anyagi jellegű vitába keveredett Gerendai Károly főszervezővel, majd megállapodtak, kifogva a szelet azok vitorlájából, akik azért bírálták a szervezőket, mert nem fizettek a területért. A szélsőséges fiatalok is letudták a maguk fesztiválját, de nem sikerült elrontani több tízezer fiatal szórakozását.

A Sziget főbejáratánál elhelyezett, neonfényekkel megvilágított hatalmas Budapest feliratnál állandóan pózoltak a magyar és a külföldi fiatalok. Vajon hány ilyen fotó kerül fel a Facebookra a napokban, másoknak üzenve, hogy Budapest bizony nagyon jó hely, és nem is csak a Sziget idején?

Turisztikai szempontból ez hosszú távon is fontos, főleg a válság kellős közepén. A nálunk fesztiválozó külföldi fiatalok, kellemes emlékekkel a szívükben, néhány év múlva, immár a fizetésüket költve térnek majd vissza, s meglátogatják a legjobb magyar éttermeket és borbárokat. A magyarok is jól érezték magukat, ismerkedve a külföldiekkel, talán barátságokat kötve, talán csak ellesve, hogy mások hogyan mulatnak.

A Szigeten sikerrel debütált a metapay elektronikus fizetési rendszer is, amellyel nem csak egy komoly innovációban segítettek a magyar vállalatok. Kiemelték a Szigetet a tipikus magyar vállalkozások köréből: a kapukon belül ugyanis minden elköltött forint megjelent a cégek könyvelésében, így fizettek utána adót.

Mindennek a mozgatója pedig ugyanaz: a fiatalság életöröme.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.