A torzonborz lelkű Kövér

Kövér László szórakozik az ellenzékkel, és szemlátomást élvezi.

Beszólogat a szocialista képviselőknek, rendszeresen leckézteti őket, most meg úgy döntött, hogy az LMP-sekkel együtt a fizetésükből is levon, amiért nem vettek részt az alkotmányozásban. A dolog törvényes, legfeljebb méltányosnak nem nevezhető, hiszen a szocialisták és a Lehet Más a Politika képviselői igencsak politikusi tevékenységet folytattak, amikor deklarált politikai akcióval bojkottálták az alkotmányozást. Nem óhajtottak biodíszletként asszisztálni a Fidesz diktátumához.

Utóbbiról sokat mesélhetne Szili Katalin, aki független honanyaként komplett tervezetet is letett az asztalra, hogy aztán, minő meglepetés, száz százalékban a Szájer József iPadjén megszövegezett koncepció érvényesüljön.

Kövér közjogi méltóság akkor nem volt ennyire szigorú, amikor a Jobbik vezére a feloszlatott gárda egyenruhájában feszített a Parlamentben. Akkor sem, amikor kisebbségek elleni uszítás terepévé vált a plenáris ülés. Arra sem emlékszünk, hogy szóvá tette volna az alkotmányozási vita alatt igencsak hiányos fideszes padsorokat. Kizárólag abban leli örömét, ha a baloldalt egzecíroztathatja.

Kövér László a pulpituson saját portréjával - talán már az új arculat készül

Még csak azt sem állíthatjuk, hogy busa bajsza alatt közben legalább elnyomna egy-egy mosolyt. Nem, ő komolyan csinálja, amit csinál, és ettől válik a dolog hátborzongatóvá. Még a fegyelmezés kapcsán is belerúg az MSZP-be: az MTI-nek azt nyilatkozta, örül, hogy a szocialisták jogilag értik a problémát, „ez az ő esetükben már fontos előrelépés”.

Torzonborz lelkű ember kezébe került a hatalom, nem csoda, ha összevissza csapkod vele.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.