Mit ér a nyugdíjkorrekció?

Az inflációt ellensúlyozó nyugdíjkorrekciót, átlagosan havi 500 forintot, éves szinten 6000 forintot a közeljövőben mindenki megkapja egész évre visszamenőlegesen.

Számolni kezdtem, hogy mire elég a havi 500 forint. Mire telik belőle? Bementem az utamba eső első élelmiszerboltba, ahol megnézve a pontos árakat, lelkesedésem kissé megcsappant. A havi korrekcióért lehet venni 1,5 kg félbarna kenyeret vagy 26 db zsemlét, 21 db kiflit vagy 3-4 liter tejet, szűk fél kg túrót vagy 2,5-3 nagy pohár tejfölt vagy 5-6 kis pohár joghurtot, de 1 liter étkezési olajra, 3,5 kg finomlisztre már nem elég, cukorból pedig csak 2,5 kg-ot vehetünk rajta stb. stb. Egészségi állapotom miatt több gyógyszert is szedek. Közöttük van egy, melyből egy doboz ára 6000 forint, tehát elviszi az egész évre ígért átlagos nyugdíj-kiegészítést.

Tudomásul kell ugyan vennünk, hogy a jelen gazdasági helyzetben többre nem telik, ezért a kicsinek is örülni kell. Ugyanakkor nem lenne korrekt a kormány részéről, ha túlbecsülné a napirenden lévő nyugdíjkorrekció jelentőségét.

J. Tóth Dezső Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.