Tárgyalási technika

Kinézek az ablakon, látom a siető, sétálgató pesti embereket. Hónapok óta ismert, hogy a főváros megbénítására készülnek a BKV-sok. Ha minimális felelősségérzet lenne az illetékes önkormányzati vezetőkben, rég megoldották volna az előre látható problémát. A Fővárosi Önkormányzat teljes szereptévesztésben van. Nekik elsősorban a budapestiek érdekében kellene eljárniuk, nem pedig a BKV érdekvédelmében. Állami pénzek megszerzésében.

Ha Demszky úrnak húsz év nem volt elég felismerni azt, hogy ez a mamutcég képtelen megoldani feladatait, itt az ideje cselekedni. A BKV anyagilag, erkölcsileg amortizálódott.

Elegendő idő lett volna, hogy szerződéseket kössenek magánvállalkozókkal, Volán-vállalatokkal. Látjuk, ahol ez megtörtént, ott nincs várakozók tömege. Ma se lenne késő. Kisebb cég lenne a közlekedési vállalat, racionálisan szervezhető.

A Pest-közeli Volánok, magánvállalkozók – mint ahogy az eddigi példák igazolják – kiválóan ellátnák (véleményem szerint olcsóbban is) ezt a feladatot. Ha sugárirányú szervezéssel (metróhoz szállítással) oldanák meg.

Ha ezen rendkívüli helyzetekre tekintettel a parkolási díjak szedését is felfüggesztenék, az autóval érkezők a behordó járatok megállóinak közelében átszállnának, nem vállalnák a belvárosi zsúfoltságot. Mi meg nem néznénk a tévéhíradókban az elégedett szakszervezeti vezetők gúnyos mosolyát, meg a vezérigazgatók lelombozott arckifejezését.

Nekik semmi sem sürgős. Miért tárgyalnának külsősökkel? Az ő hatalmuk csökken. Mi meg gyalogolunk. De ez így jó, ha olyan vezetőket választunk, akik folyton csak tárgyalnak fontos kérdésekről, de semmit sem oldanak meg.

Pécsi László Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.