Az emberiség végzete

Miután kiderült, hogy Napunk rövidesen kihűl, nagy erőkkel kezdtük meg a világegyetemben olyan lakható bolygók felkutatását, amelyek biztosíthatnák fajunk fennmaradását. Számos szóba jöhető helyet találtunk.

Miután a vizuális megfigyelés a nagy távolság miatt lehetetlen, az ottani állapotok felmérésére a világűrbe kiszivárgó elektronikus jelek elemzésére kellett hagyatkoznunk. A gyenge jeleket felerősítettük, és az Agyba tápláltuk, amely analizálta azokat. Az Agy vizsgálatainak eredménye egyébként most készült el.

Az alábbiakban kivonatosan ismertetjük:

1. A TKQ0123 a ZZRX9987-es csillag harmadik bolygója. Rendkívül kedvező adottságai miatt élet kialakulására alkalmas. Az élet mintegy 3,5 milliárd ottani évvel ezelőtt, a körülmények szerencsés összejátszásának következtében keletkezett, és még ma is tart. A bolygó jelenleg több millió faj élőhelye. A legfejlettebb közülük a magát embernek nevező lény, amelynek értelmi képességei több százezer év alatt alakultak ki, és jelenleg a mi fogalmaink szerint nagyjából egy közepes kapacitású fűnyírónak felelnek meg.

2. Az Agy elemzéseiből kiderült, hogy a világűrbe kiszivárgó elektronikus jeleket az emberek gerjesztik. Jellegüket tekintve a mi nagyon régen elavult televíziós adásainknak felelnek meg. Mint ismeretes, a televíziós adásokat mi már tízezer évvel ezelőtt beszüntettük, mert kétséget kizáró módon bebizonyosodott, hogy fajunk végzetes elbutulásához vezetnének.

3. A televíziós adások elemzése során az Agy arra a szomorú következtetésre jutott, hogy az emberiség napjai meg vannak számlálva. A faj biológiai és társadalmi fejlődése során ugyanis számos olyan globális probléma keletkezett, amelyeket a tudomány mai állása szerint képtelenek megfelelően kezelni, s amelyek ezáltal idővel a teljes megsemmisülésükhöz fognak vezetni.

A televíziós adások részletes elemzéséből az Agy arra a következtetésre jutott, hogy az emberiségre a legfőbb veszélyt napjainkban a korpa jelenti. Ehhez tudni kell, hogy az emberi lények egyik végén található fejet (vö. fej, tor, potroh) szőrzet borítja, amit hajnak is neveznek. A korpa a hajas fejbőrön képződött finom lemezes hámlás. Azt ma még nem tudjuk pontosan, hogy a korpának melyek a legsúlyosabb élettani hatásai, s hogy milyen módon fejti ki fatális következményeit az emberiség fennmaradására. Az azonban kétségtelen, hogy ezek a következmények végzetesek lehetnek. Hiszen a televíziók az ottani időszámítás szerint nagyjából félóránként megszakítják aktuális adásaikat, hogy drámai módon hívják fel a nézők figyelmét a korpásodás rettenetes veszélyeire. Ugyanezekben a felhívásokban számos különféle szert ajánlgatnak a korpásodás megszüntetésére. E szerek azonban nagy valószínűséggel teljes mértékben hatástalanok, különben a problémának már régen el kellett volna tűnnie az emberiség életéből. De nemhogy eltűnt volna, hanem egyre terjed – derül ki az Agy televíziós műsorelemzéseiből.

Az Agy azt is kimutatta, hogy a probléma a bolygó fejlettebb régióit sújtja erősebben, amiből azt a következtetést vonta le, hogy a korpásodás foka szorosan öszszefügg a fejlettség szintjével. Ez az összefüggés nyilvánvalóan oda fog vezetni, hogy a bolygó egyre hatalmasabb területei fognak elkorpásodni, és kietlen korpaságok mind nagyobb területei alakulnak majd ki a felszínen.

De a korpával koránt sincs vége az emberiségre leselkedő fatális veszedelmeknek.

Az adások elemzéséből az derült ki, hogy legalább annyira veszélyes egy másik szörnyű csapás, a lábgomba. Az emberek fejjel ellentétes végén található lábak katasztrofális betegsége állandó viszketéssel jár. Innen, galaxisok és gömbhalmazok távolából nem igazán tudjuk eldönteni, mi lehet az a viszketés, de minden jel arra mutat, hogy ez az emberek életében elképzelhető legszörnyűbb szenvedés.

Nyilvánvalóan ezen a bolygón is akadnak majd olyan korpa- és gombatűrő egyedek, amelyek túlélhetik ezeket a végzetes csapásokat is.

Valószínűleg velük a foglepedék fog szörnyű viszketések között végezni – derül ki az Agy teljes körű műsorelemzéséből.

Mindezeken kívül az emberiség életében akadnak ezeknél nagyságrenddel kisebb megpróbáltatások is.

Ilyen az éhezés, a nemzetközi terrorizmus, az atomfenyegetés, a globális felmelegedés.

A korpa, az lesz az emberiség végzete.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.