Belföld: Ezt ígérte Balog a tanároknak Miskolcon - NOL.hu
 

Ezt ígérte Balog a tanároknak Miskolcon

2016-tól három évig nem esnek tanfelügyelet hatálya alá a minősített pedagógusok – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán az Országjárás az oktatásról elnevezésű programsorozat első fórumán Miskolcon.

A több mint száz pedagógus, intézményvezető, valamint diákok részvételével tartott megbeszélésen a miniszter elmondta: a köznevelés átalakításánál szükség van belső korrekciókra, ezért tartja fontosnak a párbeszédet a pedagógusokkal.

A fórumot követő sajtótájékoztatón a tárcavezető kijelentette: a pedagógusokkal együtt szeretnének javítani a rendszeren, a tanárok, tanítók megbecsülését fontosnak tartja a kormány, ezt jelentős béremeléssel is kifejezte.

A miniszter bejelentette azt is, hogy 77 ezer informatikai eszközt juttatnak el az iskolákba a következő hónapban.

Közölte, hogy a fórum résztvevői tapssal fogadták azt a bejelentését, miszerint a minősítés rendszerében csökkennek a pedagógusok terhei. „Azokat a tanfelügyeleti vizsgálatokat, amelyek a minősített tanárokat érintik”, 2016-tól eltörlik. Ez több mint kilencezer pedagógust érint, nekik „könnyebb lesz az életük”, az ő esetükben három évig nem kerül sor tanfelügyeletre – tette hozzá.

A kormány nemcsak kíváncsi a pedagógusok problémáira, hanem arra törekszik, hogy velük együtt oldja meg azokat – jelentette ki a miniszter, aki emlékeztetett arra, hogy már aláírt egy olyan útmutatót, amely a bürokrácia csökkenéséről szól.
A következő lépéseket a köznevelési kerekasztal kereteiben beszélik majd meg – tette hozzá.

Riportunkat a csütörtöki Népszabadságban olvashatják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér