Kitörésre kész a tanárlázadás az Orbán-kormány ellen

Néhány nap leforgása alatt tizen­hét közép- és általános iskola teljes tantestülete csatlakozott a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárainak nyílt leveléhez, amelyben azonnali és radikális változásokat sürgettek az oktatásügyben.
Pilz Olivér, a Herman Ottó közalkalmazotti tanácsának elnöke lapunknak adott szerdai interjújában azt mondta, a tanitanek.com oldalon sorra érkeznek a kezdeményezést támogató aláírások, s szeretnék, ha minél több tantestület melléjük állna, elvégre gondjaik ugyanazok. Hozzátette: bíznak benne, hogy a csatlakozók ­tömege eléri azt a kritikus szintet, ami után szóba állnak velük a döntéshozók, és végre komolyan veszik kétségbeesett jelzéseiket.
Pilz bízik abban, hogy a döntéshozók végre komolyan veszik a kétségbeesett jelzéseket
Pilz bízik abban, hogy a döntéshozók végre komolyan veszik a kétségbeesett jelzéseket
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

A kritikus tömeg alakulni látszik. Szerda estig tizenhét iskola teljes tantestülete állt a hermanosok mellé, s számuk várhatóan tovább nő. A támogatók között olyan jó hírű intézmények vannak, mint a szolnoki Ver­seghy Ferenc, a budapesti Kölcsey Ferenc, Leövey Klára és Teleki Blanka Gimnázium, a Budai Középiskola, a nyíregyházi Zrínyi Ilona, a kiskunhalasi Bibó és a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium. Miskolcon szinte elsöprő a támogatás, hisz a hermanosokhoz már az első napokban csatlakozott a korábban a régi nevének megtartásáért és igazgatójáért is kiálló Földes Ferenc Gimnázium, de ugyanígy a helyi Avasi, Diósgyőri, Kazinczy és a Zrínyi Ilona Gimnázium teljes tantestülete is.

Több általános iskola ­pedagógusi kara is kiállt a miskolciak mellett, így a budapesti VI. kerületi Erkel Ferenc és a XVIII. kerületi Kondor Béla Általános Iskola, a mezőnyárádi Szederkényi Anna tagiskola, s a pécsi Apáczai gimnázium 2. számú tagiskolájának tantestülete is felsorakozott a nyílt levélben megfogalmazottak mögé. Vagyis ők is veszélyben érzik a közoktatási rendszert, tiltakoznak a reformnak nevezett átalakítások ellen, és elviselhetetlennek tartják a diákok és a tanárok terheit.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.