Visszatérő

Nem tudjuk, mi lett vele (ez szerinte nem a perbeli kár enyhítésre fizetett ötvenmillió), a hírbe hozott egykori szocialista vezetők pedig mind cáfolják a lelépési pénzről szóló alkut és a találkozó tényét is. Az visszatekintve nem logikus, hogy a már politikai hullává vált Zuschlagnak miért is fizetett volna ötvenmilliót az MSZP-vezérkar azért, hogy ne induljon Kiskunhalason független jelöltként. De ez nem jelenti azt, hogy a hat év után szabadult expolitikus állításaira legyinteni lehetne. Hiszen a baloldal éppen azért tart ott, ahol, mert hosszú évek óta túl sok mindent tud róla elképzelni a választó.

Most igazán fontos, mi a hihető és mi nem az. Készpénznek veszi-e a polgár, hogy Zuschlag százmilliókkal teli MSZMP-címeres páncélszekrényt látott a Köztársaság téren? Elég-e számára néhány szimpla cáfolat, vagy ennél többre számít a szocialistáktól? A történet diszkrét bája, hogy Zuschlag könyvét annak a Századvégnek a cége adja ki, amely nem 50 milliókban számolja a Fidesz-kormánytól kapott megbízások összegét. Igaz, nem is szatyorban kapja, hanem számlára, teljesítésigazolással.

Ahogyan Zuschlag is patyolattisztán kaphatja majd meg a honoráriumát. Lesz, aki aláírja a teljesítésigazolását, és lesz is miért. A kampányhajrában még felférhet a bohócos plakátra is. Érdeklődve várjuk, simonos gyorsasággal nyomozza-e ki a hatóság, volt-e Zuschlagnak szatyorból ötvenmilliója, és ha igen, honnan, mi lett vele, szerepel-e az adóbevallásában? Ha nem volt, akkor lehet, hogy épp most keresi meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.