Útonállnak

Elgázolták a Metropolt is. Simicska Lajos karcsúsodó médiabirodalma második tömegmédiumát is elvesztette, miután a Class FM-et már értékesítették. Orbán Viktor korábbi barátjának ismét hátra kellett lépnie, fenntarthatatlanná vált lapja: a hirdetők Habony Árpád Lokáljához vonultak. Nyilván nem bőgi el magát senki, mert a piszkos munkából Orbánnak sokat elvégző oligarcha sebet kap, ám ez a történet egyáltalán nem Simicskáról szól.

Hanem a hatalom romlottságáról. Tolják az állami pénzt Simicska lapjába, majd amikor már nem kedvelik, Habony kap újságot, amit szégyentelenül kitömnek. Nemcsak közösségi forintokat használnak úgy, mintha játékpénz lenne, hanem a piacon is úgy alakul, a bátor cégek inkább a Lokálhoz mennek. Így nem marad más a terepen, mint a propagandakiadvány, amely ennek a hanyatlástörténetnek a szimbóluma. A Lokál mellett ugyanis a faék összetettnek látszik. Ennél szánalmasabb, szellemileg szegényebb kormánylapot még nem készítettek. De nem számít itt semmi, csak az ölés.

A fiúk, akik egyszer azért dolgoztak, hogy minden hangot hallani lehessen, ma mészárosként közlekednek a nyilvánosságban, hogy más hangját hallani ne lehessen. Ők, akik egyszer polgárnak hívták magukat. Már régen nincs ilyen öndefiníciójuk, ami nem csoda, elvégre az útonálló lenne a megfelelő önmeghatározás, ám az nem tűnik fel ideális hívószónak. Nem tetszene a politikai közösségnek, amelyik amúgy­ már biztosan nem az, mert a közösségeket értékek kötik össze, itt meg abból egy sem maradt.

Így lett a közösségből banda, a Metropolból Lokál, Magyarországból ugar.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.