Payet most vagy soha

A játékos játsszon jól, de ne túl jól! A West Ham United szurkolói most nem tudják eldönteni, hogy örüljenek vagy aggódjanak. A csapat kulcsembere, Dimitri Payet az Európa-bajnokság egyik szenzációja, remek formában, eredményesen játszik, ami nagy reményekre jogosít a klub történetének új, az Olimpiai Stadionban kezdődő fejezete előtt. A baj az, hogy Payet túl jó.

A spanyol sajtó szerint a Real Madrid és a Barcelona, az olasz szerint az Internazionale is felfigyelt rá. David Gold, a WHU társelnöke azt nyilatkozta, hogy nagyon szeretnék megtartani a franciát, mert rá épülnek a terveik, de ez nem lesz könnyű, mert mit is tehetnének, ha valaki 45 millió eurót ajánlana.

Mondjuk nemet mondhatnak. A kis kelet-londoni munkáscsapat ugyanis Gold és partnere, David Sullivan alatt nagycsapat lett, megengedheti magának, hogy ne kasszírozzon egyetlen szezon után 30 millió eurót, inkább megtartsa a 29 éves, még két-három évig „jó korban lévő" támadót. Különben piaci értéke még mindig „csak" 23 millió euró, Gold tehát jó üzletemberhez méltón túlárazta.

A Réunion szigetéről származó Payet tavaly nyáron érkezett Londonba, és az első sikerek után februárban új, ötéves szerződést kötött a West Hammel. Jelenleg heti(!) 125 ezer fontot (a Brexitnek köszönhetően most valamivel kevesebb, amúgy több mint 50 millió forintot) keres, a csapatnak öt évre számítva 35 millió fontjában lesz. Ezzel ő a klub 121 éves történetének legdrágább játékosa.

Messze vannak már azok az idők, amikor első edzői tehetségesnek, de akaratgyengének nyilvánították, vagy az a Saint-Étienne-él történt incidens, amikor meccs közben megütötte Blaise Matuidit, amiért rászólt, hogy hajtson már jobban. Payetet most egyenesen Andrés Iniestához hasonlítják. Remek labdákat ad, jól cselez, parádés szabadrúgásgólokat lő. Goldéknak meg kell tartaniuk, ha a Premier League élcsapatává akarják tenni a West Hamet, neki viszont most kellene lépnie, ha valamelyik nagy európai klubnál akar történelmet írni. A „Kalapácsosok" drukkereinek sem egyszerű az életük. Most alighanem azért szorítanak, hogy ne Dimitri Payet legyen az EB gólkirálya.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.