Orbán-fóbia

Az MSZP hét éve tartó kormányzás után még mindig azt gondolja: Orbán Viktor beszéde megér egy egész oldalas hirdetést a Népszabadságban. - Olvasói levél Fórum rovatunkból

A párt vezetése a 2002-es győzelem óta Orbán-fóbiában szenved. Ha a Fidesz vezére valahol megszólal vagy éppen nem beszél, elég ok arra, hogy Orbán azonnal a párt kommunikációjának középpontjába kerüljön. Nem tagadom, Lendvai Ildikó nyílt levele legalább olyan szomorúsággal töltött el, mint Orbán beszéde. Utóbbitól persze nem igazán vártam mást - saját magát adja. A kétségbeejtő csak az, hogy a mai Magyarországon ő és politikája az alternatíva. A szocialisták nyílt levele, amelyet Lendvai Ildikó jegyzett, viszont megerősített abban a hitemben, hogy a párt még most is meg van győződve arról: ha nekimennek Orbánnak, akkor az MSZP ismét nagyobb támogatottságot szerez, mert a párt szimpatizánsai és a hezitálók újfent rádöbbennek arra, hogy az ellenzék vezére nem más, mint csaló, egy mai Cipolla, aki hipnotizálja az embereket. A párt vezetése úgy véli, hogyha pontokba szedve leírja, mi mindent nem tudtunk meg az ellenzék vezérének beszédéből, akkor Vizi E. Szilveszter és Mádl Ferenc akadémikusok rögtön elszégyellik magukat, hogy milyen elhamarkodottan és ostobán nyilatkoztak a médiának az évértékelőről - kiválónak minősítve az elhangzottakat.

A nyílt levél ötlete egyébként nem rossz, ha abban megnyugtatják az embereket, hogy az MSZP és kormánya a helyzet magaslatán áll, hogy tehetős képviselői - a bizalmat erősítendő - a megtakarított forintjaikat magyar államkötvényekbe fektetik. Egy egész oldalas levélben el lehet magyarázni, hogy a komoly áldozatok vállalásával milyen eredményekre számíthatunk, hogy a 24. órában az összeomlást megelőzendő, jobb a gyors és hatékony beavatkozás, mint az elhúzódó agónia. Szívesen olvasnék arról is egy nyílt levélben, hogy a párt vezetése elítéli a nyilvánosságra került és a közvéleményt jogosan irritáló, a mai helyzetben abszurdnak minősíthető lépéseket, új luxusautók vásárlását, többmilliós jutalmak osztogatását, a jogosultság nélküli CD-rendszámok használatát és feltámasztja az egykori üvegzseb-programot.

Az MSZP-nek végre az országgal és nem a Fidesszel kellene foglalkoznia! Az emberek a rögtönzések, megalapozatlan, hetente változó ötletek helyett határozott cselekvést várnak. Orbán Viktor beszédének elemzésére pedig ott vannak szép számmal a politikai elemzők és újságírók. Ki kellene végre gyógyulni az Orbán-fóbiából!

Déri Erzsébet, Budapest

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.