Az élet szaga

Vádat emeltek három pátkai polgárőr ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletének vádjával. Ebből is látszik, hogy a rendőrség tökéletesen elvesztette a valóságérzékét, hozzáromlott az elefántcsonttoronyban penészedő széplelkekhez.

Június 3-án Molotov-koktélokat dobtak három romák lakta házra Pátkán. Kigyulladt egy szoba, ahol gyerekek aludtak. Nem a támadók tehetnek róla, hogy nem égtek meg. Azonnal előállították az aznap éjjel szolgálatot teljesítő három polgárőrt, kiknek egyike korábban már megígérte az áldozatoknak, hogy égni fognak. Valamelyikük felismerte a maszkos elkövetők hangját, az egyik polgárőr feltáró jellegű, részletes vallomást tett önmagára és társaira. A polgárőrökre utaló bűnjeleket is találtak.

A polgári jellegű önkormányzat mindezen információk birtokában rendkívüli testületi ülésen kiáltványt fogadott el, melyben kiálltak a meggyanúsított polgárőrök mellett, és leszögezték, hogy továbbra is rendületlenül hisznek az ártatlanságukban. Ezt a kiáltványt pillanatok alatt aláírta félszáz helybeli lakos. Nyomban demonstrációt is szerveztek az ártatlan polgárőrök elhurcolása után nyilván elharapódzó "cigánybűnözés" ellen, és erre lehívták a Magyar Gárdát is.

A neten "alapos helyismerettel rendelkező pátkaiak" hada hadakozott az élet- és népidegen feltevésekkel: "Én biztos vagyok benne, hogy ezt nem a polgárőrök tették, aki ismeri mind a két félt, az tudja!!! Molotov-koktél gázolajjal??? Ennyi esze csak egy cigánynak lehet... így akarnak bosszút állni!!... még jobban kinyílik a csipájuk, ha leültetik a polgárőröket!" A kurucinfót is átjárta az életszag: "egyértelmű, hogy öngyújtogatás történt... Gárdisták, a polgárőrökkel, a cigók által terrorizált magyarokkal, fehérekkel szimpatizálók, nyomás le Pátkára holnap!"

A valóságérzék azt súgja, hogy a mi ártatlanjaink akkor is ártatlanok, ha nem azok. Sőt, akkor igazán. Mert hiszen nyilván volt okuk, s ha van ok, nincs bűn, vagy legfeljebb bocsánatos. Az uborkáját (esetleg csirkéjét) halálos árammal védő, jólelkű kesznyétei bácsi bűne a jobboldali sajtóban annyira bocsánatos, hogy már egyenesen példázatos hőstett.

A valóságérzék azt súgja, hogy a minket megkárosító bűnösök számára enyhítő körülmény nincs, a gyilkosságig menő szigorúságon kívül életszerű megoldások nincsenek. Aki szerint vannak, az a bűnt pártolja. Megélhetési bűnözés nem létezik, Tiborc panaszát ma már nem is értjük, se Hugót, se Tolsztojt, se Zolát, aki azt állítja, van olyan lopás, melynek az éhezés és a didergés az alternatívája, nem ismeri az életet: "A hazudozást ezért be kell fejezni. Egyenes beszédre van szükség. Mondjuk ki, hogy nincs megélhetési bűnözés. Aki ezt kitalálta - jelesül az SZDSZ-es sábeszgój, Kuncze Gábor -, bűnpártolásért felelősségre kell vonni" - írja az antidogma.hu-n (2008. december 3.) Ágoston Balázs, aki főfoglalkozásban a roma ügyek felelőse a Magyar Demokrata című lapban, melyet autentikus polgári fórumként ajánlott hívei pártfogásába Orbán Viktor, aki a maga részéről ugyancsak leszögezte még 1999. szeptember 6-án az Országgyűlésben: "Mi nem gondoljuk azt, hogy van megélhetési bűnözés..." A polgári valóságérzék szerint szegény bűnös nincs. Ha mégis van: nincs irgalom! Ha mégis van: az azoké, akik gyereket gyújtogatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.