Szmogban

Boross Péter volt miniszterelnök, az MDF tagja lemond képviselői mandátumáról, mert egészségkárosítónak tartja a jelenlegi parlamenti légkört. Elege lett a politikai küzdelmekből, a túlfeszített vitákból, és nyilván elege lett mindabból, ami a Magyar Demokrata Fórumban zajlik jó ideje.

A kirúgásokból, a hatalmi harcokból, meg abból az őrületből, ami az almássysták körül zajlik, s bár Boross meglehetősen jól tűri a titkosszolgákat, az abszurditás nyilván már neki is sok volt, hogy állítólag egy NBH-s tartotta volna fogva egy sorsdöntő választmányi ülés előtti éjjel Almássy egyik megbízható emberét. A nyolcvanadik életévén túllépő politikus egy hintaágyat kapott pártelnökétől, Dávid Ibolyától, hadd pihenjen most már. Nyilván nem a pihenés vágya vezette arra pár hónappal korábban egy jóval fiatalabb képviselőtársát, Gegesy Ferencet, Ferencváros polgármesterét, hogy lemondjon parlamenti mandátumáról, és kilépjen pártjából, a Szabad Demokraták Szövetségéből, ám az egészségkárosító hatást talán ő is fölmérte. Gegesy, bár kevésbé ismert, nem kisebb formátum Borossnál. A tekintetben semmiképp, hogy ő is ott van már a kezdetektől, igaz, polgármesterként, s e területen legalább olyan hatásos munkát végzett, mint Boross a magáén: a ferencvárosi politikus a tömbrehabilitációval lecserélte a kerület fele lakosságát.

Gegesy ugyanakkor parlamenti értelemben nem tudott olyan csendben távozni, mint Boross, aki listás képviselő volt, így mandátumáért nem kell képviselő-választást kiírni, azt házon belül újraosztják, nem úgy, mint Gegesy helyét. Amilyen öldöklő politikai (feljelentés-) kampányt hozott a ferencvárosi időközi képviselő-választás, úgy fulladt választói érdektelenségbe: tegnap kellő számú szavazó hiányában érvénytelenné minősítették. Ha élcelődnénk, akár azt is írhatnánk, hogy nyilván azért nem mentek el kellő számban szavazni az emberek, mert a páros rendszámú kocsival rendelkező ferencvárosiak nem ülhettek autójukba, hiszen időközben szmogriadót rendeltek el a fővárosban, és vasárnap az a páros rendszámúakat érintette.

Szmog van. Szürke, átláthatatlan, ártalmas köd kavarog, kicsit olyan, mint a ferencvárosi kampány: büdös és mocskos. Kopogtatócédulák cseréltek rejtélyes módon gazdát, titkos felvételek készültek, nem maradt párt, amelyiket be ne lehetett volna sározni, és nyilván volt közöttük olyan is, amelyiket okkal. Ködben nehéz tisztán látni. Az MDF-es jelöltnek, Dézsi Mihálynak, az egykori rendőrségi szóvivőnek, aki végül nem is indulhatott, nem is sikerült a nyomára jutnia, mi történt a kopogtatócéduláikkal, hogyan kerülhetett hozzájuk számos fénymásolt hamisítvány. Így a kellő számú ajánlás nem is jött össze, nem úgy, mint a rejtélyes Humanista Pártnak, amelyről ezek után kénytelenek vagyunk feltételezni, hogy nagyjából valamennyi tagja a Ferencvárosban lakik. A botrányt a Jobbik robbantotta ki, amelynek jelöltje, Novák Előd állítólag a fasisztoid Kuruc.info szerkesztője, nem mintha ez mostanában olyan nagyon számítana, hiszen a Jobbik igencsak előretört a közvélemény-kutatási adatok szerint, míg Boross Péter pártja, az MDF alig mérhető, csakúgy, mint Gegesyé, az SZDSZ.

Tegnap a Ferencvárosban megfagyott egy hajléktalan. Nyilván nem látta senki. Szmog van, mocskos köd, nehezen átlátható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.