Előre!

Valójában előre hozott parlamenti választás lesz a lemondott SZDSZ-es Gegesy Ferenc képviselői helyére kiírt ferencvárosi voksolás - közölte tegnap a Fidesz helyi jelöltje. Sokkoló és sértő lett volna a kerület lakóira, ha nem mondja ezt Bácskai János, aki azonban kíméletes volt. Miért éppen itt ne lennének előre hozott választások, amikor 2006 szeptembere óta mindig és mindenhol az van, ahol be lehet lépni a kormányerők elé? És persze előre hozott kampány.

Előre hozott választásnak minősült Orbán Viktor szerint már  a 2006. őszi, posztőszödi önkormányzati választás, természetesen felért ezzel a 2008-as szociálisnak nevezett, valójában reformellenes népszavazás, előre hozott választást sugallt a koalíciós szakadás, és előre programozva előre hozott választás lesz persze a jövő májusi európa parlamenti voksolás is. Addig pedig, hogy a publikum le ne szokjon az ellenfél előre hozott legyőzésének izgalmáról, az lesz a ferencvárosi újrázás.

Már csak az marad homályban, hogy mi a csuda lesz az a valami, amit az államfő a dolgok jelenlegi állása szerint 2010 kora tavaszára fog kiírni, és amelynek során kétségkívül meg fogja kérni az embereket, hogy válasszanak az elibük tárt listákról pártokat és képviselőket, akik majd mehetnének a parlamentbe. Ez bizony jobb felől tekintve kései választás lesz. Egy bizonyos esetben azonban még ez is előre hozottnak, sőt, túlságosan is előre hozottnak minősül majd. Amenynyiben ugyanis nem a Fidesz nyeri. Mint tudjuk, ilyenkor ki szokott derülni, hogy a haza nem lehet ellenzékben, és a polgároknak körbe kell állni, s figyelni, szólítják-e őket. Ha igen, lehet rá számítani, hogy előre hozott választások lesznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.