Utazási kedvezmény

Gál Józsefné olvasótársam El a kezekkel a Horn-bérlettől című levelem (október 15.) kapcsán a november 5-i Levélturmix rovatban megjegyzi, hogy más idős emberekkel együtt ég az arca azért, mert a metróba jegy nélkül beengedik.

Nekem viszont azért ég az arcom, mert utastársaim egy része ellopja a megállótáblákra kihelyezett menetrendeket, hogy a megállókat teleszórják eldobált csikkekkel, a kocsikban a fogantyúkat letörik, az ablaküvegeket összekarcolják vagy savval rongálják, hogy csak a legocsmányabb viselkedésformáikat soroljam fel. Valójában meg sem érdemeljük, hogy az anyagi problémákkal küzdő BKV még mindig európai szintű hálózattal igyekszik bennünket kiszolgálni.

Ami a két-háromszáz forintot illeti, szívesen csatlakozom javaslatához. Vegyünk meg ketten havonta egy-egy vonaljegyet, amelynek ára beleesik a két-háromszáz forint közötti sávba, és figyeljük meg, hogy sikerült-e ezzel megoldani a BKV anyagi problémáit.

Ceterum censeo: El a kezekkel a Horn-bérlettől!

Dr. Mikósdi György

Budapest

Az idősek utazási kedvezményeiről szóló levelekhez szeretnék hozzászólni. Nekem is piszkálja a lelkiismeretemet az ingyenutazás. Sokkal nagyobb gond azonban, hogy sok szülő nem engedheti meg magának a gyermekei utaztatását, s ennek következtében már legalább egy generáció nőtt fel bliccelésre szoktatva. Márpedig, aki ehhez hozzászokik, azt nagyon nehéz (lehetetlen) róla leszoktatni. Ezért megfontolásra ajánlom, hogy vezessék be ismét az időskori bérletet kedvezményes áron, ugyanakkor lényegesen csökkentsék a diákbérletek árát.

T. Szabó Mária

Budapest

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.