Levélturmix

Az utóbbi években szokássá vált, hogy a "véleményüket" szabadon kifejtő tüntetők jelentős kárt okoznak rendőrségi járművekben és egyéb eszközökben. A Ptk. 339. paragrafusa szerint, aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni. A 344. paragrafus pedig úgy rendelkezik, hogy ha többen okoznak kárt, akkor egyetemleges felelősséggel tartoznak. Eddig nem találkoztam olyan hírrel, hogy a rendőrség a károk megtérítése érdekében lépéseket tett volna. Miért nem? Az adófizetők pénzén beszerzett eszközöket miért lehet következmények nélkül tönkretenni?

Kocsis Ferenc

Budapest

 

Józsefváros nem akar Somogyi Béla utcát - írják az október 16-i lapszámban. Engedtessék meg nekem, hogy pár tévedést korrigáljak. A szóban forgó utca (1838-tól Holunder Gasse, majd 1874-től Bodza utca) 1889-ben kapta nevét Rökk Szilárd ügyvédről, a fővárosi törvényhatóság tagjáról. Az utca a Blaha Lujza tértől a Krúdy utcáig terjedt (akkor még József utca volt). A Harminckettesek teréig soha nem terjedhetett, mert az a körút másik oldalán van. Somogyi Béláról 1962-ben nevezték el az egész utcát. 1991-ben találták ki azt az öszvérmegoldást, hogy adjunk valamit vissza Rökk Szilárdnak és a hagyománynak, de ne bántsuk Somogyit sem, mert mégiscsak a fehérterror áldozata volt: az utca a Blaha Lujza tértől a Gutenberg térig maradt Somogyi Béla utca, onnan a Krúdy utcáig pedig ismét Rökk Szilárd lett a névadó. A többi stimmel.

Szegő András

Szentendre

 

Czene Gábor megható riportban számol be arról, hogy Széles Gábor nagyvállalkozó (fideszes politikusok társaságában) mennyire szívén viseli a cigányok sorsát (Merítés Széles Gáborral, október 18.). A megható riportból csak egyetlen adatot hiányolok. Azt, hogy Széles Gábor médiacézár, nagyvállalkozó ("akiből nem hiányzik a szociális érzékenység"), a cigányság nagy barátja az utóbbi években hány munkahelyet hozott létre a cigány többség lakta országrészekben.

Válas György

Budapest

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.