Hites brutál

Kicsit nem figyeltünk oda, és tessék, ott tartunk, hogy a melegek irányítják a világot. A magyar kormányt és a parlamentet mindenképpen.

A bejegyzett élettársi kapcsolatot már kiverekedték maguknak, semmi sem drága, hogy a társadalmat szembeállítsák "mindazokkal a zsidó-keresztény kinyilatkoztatásokon alapuló szellemi, erkölcsi értékekkel, amelyek nemzeti kultúránk lényegéhez tartoznak". A behódoló hatalom pedig olyan együttélési formákat legitimál, amelyek "életszerűtlenségét, destruktivitását, válság- és káoszteremtő képességét a történelem többször is bizonyította".

Tisztán kell látni: "ez a törekvés annak az átfogó kultúrharcnak a része, hazai megnyilvánulása, amelynek célja, hogy a meleglobbi érdekeinek érvényesítése végett fölszámolja, megbélyegezze azokat az erkölcsi értékeket hordozó társadalmi rétegeket, amelyek kizárólag az egy férfi és egy nő házastársi hűségén alapuló közösséget tekintik házasságnak". Az irány azért is elfogadhatatlan, mert az "Isten törvénye elleni nyílt lázadás számára teremti meg a társadalomban a jogi alapokat", továbbá "mélyíti az ország erkölcsi válságát" és folytatójává válik annak "az erőszakos szekularizációnak, amely a marxista-leninista ideológia alapján a társadalmat, az egyházakat négy évtizeden keresztül rombolta, elnyomta". Kinek az érdeke ez? Nem vitás: "a sérelmezett rendelkezéseket a nagy befolyású meleglobbi akarja egy, a választóktól elszakadt parlamenti többségen keresztül rákényszeríteni az országra".

Az idézetek a Hit Gyülekezete közleményéből valók.

Ha korábban a nagy keresztény egyházak megnyilvánulásaiból hiányoltuk a melegek iránti empátiát, akkor a mostani hites homofób gerjedelemre csak anynyit lehet mondani: brutális.

A közleményben van egy kósza megjegyzés arról, hogy a hazai jogszabályok garantálják
a magánélethez való jogot (kösz!), a szöveg máskülönben csöpög az undortól és a megvetéstől, áthatja a "nagy befolyású meleglobbiról" vallott paranoid kényszerképzet.

Felebaráti meg keresztényi szeretetnek nyoma sincs. Szolidaritásnak se, együttérzésnek se. Mintha az újnyilasok nem is ezen a nyáron szerveztek volna pogromszerű akciót a melegfelvonulás ellen.

A hitelvekre alapozott egyházi állásfoglalásoknak akkor is létjogosultságuk van, ha történetesen szembemennek az aktuális kormány akaratával vagy a törvényekkel. A Hit Gyülekezete a maga módján élt a jogával. Megmutatta, milyen messzire került a liberális elvektől és attól a hajdani SZDSZ-től, amelynek létrehozásában maga is döntő szerepet vállalt. Semjén Zsolt keresztényeinek össze kell kapniuk magukat. Vetélytárs jobbról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.